До болю знайомий смак цього казкового десерту просто миттєво повертає до теплих дитячих спогадів.

Один нюанс. Коли ви формуватимете тістечка, стежте за тим, щоб тісто було холодним. Не діставайте одразу всі заготовки з холодильника. Беріть по 2-3 кульки. Як тільки закінчите надавати їм потрібну форму, тоді беріть інші заготовки з тіста.

Як приготувати тістечко «Мушля»: все про крем

Щоб начинка була більше схожа на повітряне суфле, а не просто збиті білки, використовуйте кукурудзяний крохмаль. Він надасть крему необхідної консистенції. Також пам’ятайте, що після додавання крохмалю варто добре перемішати білкову масу. Пізніше  перемішувати її не можна. В іншому випадку яєчні білки осядуть.

складові:

  • Пшеничне борошно 380 г
  • Яйце 3 шт.
  • Вершкове масло 200 г
  • Сіль 1 дрібка.
  • Сметана 100 г
  • Лимонна кислота 1 дрібка
  • Цукор 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль 2 ч. л.

Приготування:

  1. Готуємо тісто. У миску всипаємо борошно пшеничне. Додаємо вершкове масло. Перетираємо все руками до стану крихти.
  2. Беремо яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Додаємо яєчні жовтки та сметану до крихти. Всипаємо сіль.
    тістечко
  3. Замішуємо однорідне еластичне тісто, яке не липне до рук. Поділяємо його на 30 частин. Формуємо їх кульки.
  4. Викладаємо заготовки із тіста на обробну дошку. Накриваємо їх харчовою плівкою. Відправляємо їх у холодильник на 3 години.
  5. Робимо крем. До білків кімнатної температури всипаємо цукор, ванілін та лимонну кислоту. Збиваємо все міксером до однорідної щільної маси.
    тістечко
  6. До білкової суміші додаємо кукурудзяний крохмаль. Добре все перемішуємо.
  7. Розкочуємо холодну кулю з тіста в тонкий коржик. Викладаємо на одну половину заготовки білкову меренгу, взявши її ложкою. Накриваємо начинку другою стороною коржика.
  8. Защипуємо краї, формуючи заготівлю на кшталт вареника. Робимо посередині невелике заглиблення пальцем. Потім складаємо заготівлю навпіл. Скріплюємо краї.
    тістечко
  9. Викладаємо заготовки з начинкою на лист, застелений пергаментом. Відправляємо їх у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

Таким тістечком для випікання потрібно зовсім небагато часу. Тому важливо, щоб ви стежили за ними. Десерт не повинен підгоріти в духовці. Побачили гарний рум’янець? Виймайте ароматну випічку з духовки.