Тістечка за цим рецептом виходять дуже ніжними .

У мене завжди є заморожене листкове тісто в морозильнику, яке я використовую для готування. Я люблю робити з нього листкові кошики, вони  дуже смачні. Проте їх готування трішки складне. Якщо ви шукаєте простий десерт, спробуйте печиво  з листкового тіста із заварним кремом.

Як приготувати торт з листкового тіста з ніжним кремом

тістечка із заварним кремом

Для приготування тістечок вам знадобиться готове листкове тісто. Підійде тісто  власного приготування, або   з магазину. Пробувала, виходить чудово! Готове листкове тісто заздалегідь дістаньте із морозилки. Інші продукти теж мають бути кімнатної температури.

складові:

  • Жовтки 4 шт.
  • Листкове бездріжджове тісто 300 г
  • Вершки 200 мл
  • Молоко 400 мл
  • Лимон 1 л
  • Цукор 120 г
  • Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.

Приготування:

  1. Тонко розкотіть тісто в прямокутник товщиною близько 2 мм. Наріжте його на квадратики розміром приблизно 3 на 3 см. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці до 20 хвилин.
  2. Поки основа випікається, приготуйте крем. У сотейник чи каструлю з товстим дном перелийте молоко. Додайте туди крупно зрізану цедру цілого лимона. В окремій мисці змішайте віночком жовтки із цукром та крохмалем.десерт із листкового тіста
  3. Молоко нагрійте, тріхи не доводячи до кипіння. Заберіть з нього цедру лимона. Половник запашного гарячого молока перелийте в яєчну суміш. Ретельно перемішайте все віночком.
  4. Далі цю суміш тонкою цівкою влийте в гаряче молоко, активно помішуючи віночком. Варіть крем на слабкому  вогні до загускання. Доведіть суміш до кипіння і вимкніть вогонь.
  5. Потім перелийте крем у миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і залиште охолоджуватися. Тим часом збийте жирні вершки до загускання. Поступово введіть їх у заварний крем.тістечко з листкового тіста із заварним кремом
  6. Ми на фінішній прямій! Залишилося лише розрізати вздовж на 2 однакові частини випечені квадратики листкового тіста. За допомогою кондитерського мішка начиніть одну половину коржів і накрийте їх другою.

Десерт готовий. Присипте його цукровою пудрою і подавайте до чаю.