Тістечка за цим рецептом виходять дуже ніжними .
У мене завжди є заморожене листкове тісто в морозильнику, яке я використовую для готування. Я люблю робити з нього листкові кошики, вони дуже смачні. Проте їх готування трішки складне. Якщо ви шукаєте простий десерт, спробуйте печиво з листкового тіста із заварним кремом.
Як приготувати торт з листкового тіста з ніжним кремом
Для приготування тістечок вам знадобиться готове листкове тісто. Підійде тісто власного приготування, або з магазину. Пробувала, виходить чудово! Готове листкове тісто заздалегідь дістаньте із морозилки. Інші продукти теж мають бути кімнатної температури.
складові:
- Жовтки 4 шт.
- Листкове бездріжджове тісто 300 г
- Вершки 200 мл
- Молоко 400 мл
- Лимон 1 л
- Цукор 120 г
- Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.
Приготування:
- Тонко розкотіть тісто в прямокутник товщиною близько 2 мм. Наріжте його на квадратики розміром приблизно 3 на 3 см. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці до 20 хвилин.
- Поки основа випікається, приготуйте крем. У сотейник чи каструлю з товстим дном перелийте молоко. Додайте туди крупно зрізану цедру цілого лимона. В окремій мисці змішайте віночком жовтки із цукром та крохмалем.
- Молоко нагрійте, тріхи не доводячи до кипіння. Заберіть з нього цедру лимона. Половник запашного гарячого молока перелийте в яєчну суміш. Ретельно перемішайте все віночком.
- Далі цю суміш тонкою цівкою влийте в гаряче молоко, активно помішуючи віночком. Варіть крем на слабкому вогні до загускання. Доведіть суміш до кипіння і вимкніть вогонь.
- Потім перелийте крем у миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і залиште охолоджуватися. Тим часом збийте жирні вершки до загускання. Поступово введіть їх у заварний крем.
- Ми на фінішній прямій! Залишилося лише розрізати вздовж на 2 однакові частини випечені квадратики листкового тіста. За допомогою кондитерського мішка начиніть одну половину коржів і накрийте їх другою.
Десерт готовий. Присипте його цукровою пудрою і подавайте до чаю.