Останнім часом я почала готувати для всієї родини на сніданок тонкі млинці на кефірі з домашнім сиром. Я купую сир на базарі великою кількістю, розділяю його на порції і і кладу в морозильну камеру. Вечором я витягую заготовку з морозильної камери, щоб зранку мінімізувати час на приготування.
Як приготувати млинці на кефірі?
Для приготування даної закуски вам знадобляться всі стандартні інгредієнти для млинців та сир. Власне, у цьому продукті і є весь секрет. Незважаючи на те, що сир досить важкий і відносно жирний, ці млинці реально зробити тонкими та еластичними.
складові:
- Сир 300 г
- Яйце 2 шт.
- Сіль 0,5 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Кефір 300 мл
- Пшеничне борошно 250 г
- Вода 300 мл
- Розпушувач 1 ч. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Соняшникова олія 5 ст. л.
Приготування:
- У глибокій мисці блендером змішайте до однорідності сир середньої жирності з яйцями, сіллю та цукром. Далі поступово вводите у цю суміш кефір кімнатної температури.
- Борошно просійте через сито з розпушувачем та ванільним цукром. Сухі інгредієнти введіть порційно в сирну масу, не припиняючи замішувати віночком. Далі введіть у тісто гарячу воду.
- В самому кінці додайте в тісто олію. Пройдіться по масі блендером, повністю позбавляючи його від грудочок. У вас має вийти рідке тісто, як на млинці.
- Поверхню сковороди змастіть олією, розігрійте її. Ополовничком відміряйте невелику кількість тіста, розподіляючи його по сковороді рівним шаром.
- Смажте млинці на вогні трохи вище середнього по 0,5 хвилин з кожного боку. Почергово посмажте всі млинці.
Повірте, такі ароматні та смачні млинці не потребують начинки. Це чудова закуска як до солодкого чаю, так і до ранкового какао. Але якщо без начинки ніяк, рекомендую віддати перевагу домашньому джему та сметані. Що може бути краще за класику?