Останнім часом я почала готувати для всієї родини на сніданок тонкі млинці на кефірі з домашнім сиром. Я купую  сир на базарі великою кількістю, розділяю його на порції і і кладу в морозильну камеру. Вечором я витягую заготовку з морозильної камери, щоб зранку мінімізувати час на приготування.

Як приготувати млинці на кефірі?

сирні млинці

Для приготування даної закуски вам знадобляться всі стандартні інгредієнти для млинців та сир. Власне, у цьому продукті і є весь секрет. Незважаючи на те, що сир досить важкий і відносно жирний, ці млинці реально зробити тонкими та еластичними.

складові:

  • Сир 300 г
  • Яйце 2 шт.
  • Сіль 0,5 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Кефір 300 мл
  • Пшеничне борошно 250 г
  • Вода 300 мл
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Соняшникова олія 5 ст. л.

Приготування:

  1. У глибокій мисці блендером змішайте до однорідності сир середньої жирності з яйцями, сіллю та цукром. Далі поступово вводите у цю суміш кефір кімнатної температури.
  2. Борошно просійте через сито з розпушувачем та ванільним цукром. Сухі інгредієнти введіть порційно в сирну масу, не припиняючи замішувати віночком. Далі введіть у тісто гарячу воду.тонкі млинці на кефірі
  3. В самому кінці додайте в тісто олію. Пройдіться по масі блендером, повністю позбавляючи його від грудочок. У вас має вийти рідке тісто, як на млинці.
  4. Поверхню сковороди змастіть олією, розігрійте її. Ополовничком  відміряйте невелику кількість тіста, розподіляючи його по сковороді рівним шаром.
  5. Смажте млинці на вогні трохи вище середнього по 0,5 хвилин з кожного боку. Почергово посмажте всі млинці. тонкі млинці

Повірте, такі ароматні та смачні млинці не потребують начинки. Це чудова закуска як до солодкого чаю, так і до ранкового какао. Але якщо без начинки ніяк, рекомендую віддати перевагу домашньому джему та сметані. Що може бути краще за класику?