Вражаючим на смак   виявився торт, який тепер я хочу приготувати самостійно на день народження.

Як приготувати торт із заварним кремом «Вогні Парижа»

вогні парижу

Як і всі святкові десерти, цей багатокомпонентний і в певному сенсі навіть не для новачків. Почнемо з того, що вам знадобиться приготувати два види коржів: 2 шоколадні та 1 білковий. Крім цього, потрібно буде зробити заварний крем. Заздалегідь підготуйте всі продукти: дістаньте з холодильника масло  та яйця, відміряйте сухі інгредієнти. Це значно спростить процес приготування.

складові:

  • Яйце 11 шт.
  • Цукор 20 ст. л.
  • Пшеничне борошно 5 ст. л.
  • Вершкове масло 250 г
  • Сіль 2 дрібки .
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Волоські горіхи 200 г
  • Цукрова пудра 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль 5 ст. л.
  • Ванільний екстракт 2 ч. л.
  • Банан 2 шт.
  • Молоко 500 мл
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Вода 100 мл
  • Ром 2 ст. л.

Приготування:

  1. Насамперед потрібно приготувати два шоколадні коржі. Для цього візьміть 4 яйця і відокремте жовтки від білків. За допомогою міксера збийте білки з щіпкою солі в піну.
  2. Далі поступово вводьте  в цю піну 4 ст. л. цукру. Продовжуйте збивати інгредієнти до утворення піни. Потім додайте до неї по одному жовтку. Збийте все в густу однорідну масу.
  3. 4 ст. л. пшеничного борошна змішайте з розпушувачем та какао-порошком. Просійте сухі інгредієнти та частинами додайте їх у піну. Замісіть однорідне шоколадне тісто.торт із заварним кремом
  4. Роз”ємну форму вистеліть пергаментом. Перелийте половину шоколадного тіста. Надішліть його в розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин. Так само приготуйте і другий шоколадний корж.
  5. Тепер візьміть 7 яєць і відокремте білки від жовтків. Щоб приготувати тісто для білого коржа, збийте 7 білків із сіллю. Тепер поступово додаючи 12 ст. л. цукру, збийте білки у стійку масу.
  6. Просійте 1 ст. л. борошна  і змішайте його з заздалегідь обсмаженими і подрібненими горішками. Частинами додайте цю суміш у білкову масу, акуратно перемішуючи все лопаткою.
  7. Роз”ємну форму знову  вистеліть пергаментом і перелийте в неї тісто біле. Випікайте його 20-25 хвилин  при температурі 170 градусів. Поки білкове тісто готується, зробіть сироп для просочення.шоколадний торт
  8. У ємність із товстим дном перелийте воду. Додайте 4 ст. л. цукру. Варіть сироп на невеликому вогні 15 хвилин. Наприкінці уварювання додайте ром чи інший ароматний алкоголь.
  9. Для приготування крему збийте цукрову пудру з 7 жовтками та кукурудзяним крохмалем до однорідності. Додайте до них молоко. Варіть суміш на маленькому вогні до загустіння. Потім охолодіть під харчовою плівкою.
  10. М’яке вершкове масло з’єднайте з ванільним екстрактом і збийте . За допомогою міксера перемішайте цю суміш із заварним кремом, перетворивши все на пишну масу.
  11. Збийте крем і частинами додайте  масло  з алкоголем, перебийте до пишної маси. Банани наріжте шматочками і акуратно додайте їх  у крем, попередньо збризнувши соком лимона.домашній торт
  12. Збираємо торт у роз’ємній формі. Першим поставте шоколадний корж. Просочіть його сиропом і викладіть на нього частину крему. Накрийте крем світлим коржем і нанесіть крем. Далі – другий шоколадний корж.

Десерт готовий! Залишилось лише прибрати форму, перемазати торт кремом з усіх боків та прикрасити до смаку. Наприклад, тертим або розтопленим на паровій бані шоколадом. Як вам такі “Вогні Парижа”? Чи приготували б щось подібне на свій день народження? Діліться враженнями від рецепту у коментарях!