Поєднати в одному десерті повітряний шоколадний бісквіт, просочений ромом, і найніжніший крем-суфле було найвдалішим рішенням.

Як правильно приготувати торт?

Для приготування ніжного крему,  варто пам’ятати одну деталь. Додавати збите розм’якшене масло потрібно лише у повністю охолоджену  масу із яєчних жовтків. Дайте їй час охолонути і лише потім приступайте до наступного етапу приготування крему-суфле.

складові:

  • Яйце 4 шт.
  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Пшеничне борошно 100 г
  • Вода 100 мл
  • Розпушувач 10 г
  • Цукор 140 г
  • Какао-порошок 35 г
  • Ром 1,5 ст. л.
  • Молоко 200 мл
  • Вершкове масло 200 г
  • Вершки 250 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Цукрова пудра 2 ст. л.
  • Чорний шоколад 50 г

Приготування:

  1. Готуємо бісквіт. У глибоку ємність всипаємо 80 г пшеничного борошна та какао-порошок. Додаємо розпушувач для тіста. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
  2. Беремо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. У миску з яєчними білками всипаємо 60 г цукру. Ретельно все збиваємо міксером. Вливаємо 40 мл води та 0,5 ст. л. рому. Додаємо 4 яєчні жовтки. Перемішуємо до однорідної щільної маси.
  3. До яєчної суміші додаємо сухі інгредієнти. Добре перемішуємо все, використовуючи віночок. Виливаємо бісквітне тісто у форму для випікання (розміром 20 на 30 см), застелену пергаментом. Рівняємо його. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
    торт
  4. Робимо просочення для шоколадного бісквіту. У сотейник всипаємо 30 г цукру. Вливаємо 60 мл води. Прогріваємо все, активно помішуючи. Тримаємо суміш на вогні протягом 5 хвилин. Потім прибираємо її із плити.
  5. Додаємо в цукровий сироп 1 ст. л. рому. Добре все перемішуємо. Залишаємо сироп охолоджуватися при  кімнатній температурі. Потім просочуємо ним охолоджений шоколадний бісквіт, краї якого спочатку слід підрівняти, використовуючи ніж.
  6. Готуємо крем-суфле. У мисці з’єднуємо 4 яєчні жовтки з 50 г цукру. Добре їх збиваємо. Акуратно всипаємо 20 г пшеничного борошна та ванільний цукор, постійно все перемішуючи.
    торт
  7. Поступово вливаємо в суміш із жовтків молоко. Ретельно перемішуємо віночком. Вливаємо суміш у сотейник. Проварюємо її до загустіння, постійно помішуючи віночком. Перекладаємо отриману масу в  миску. Накриваємо її плівкою в контакт і даємо охолонути.
  8. В окремій ємності збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності. Поступово вводимо його в масу із жовтків, акуратно все перемішуючи кулінарною лопаткою або ложкою до однорідності.
  9. У чисту миску вливаємо вершки жирністю 33%. Додаємо до них цукрову пудру. Ретельно збиваємо  до пишної маси за допомогою міксера.
  10. На бісквіт, просочений ромом, викладаємо готовий крем, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Зверху поміщаємо  збиті вершки.
    торт
  11. Натираємо на дрібній тертці темний шоколад. Посипаємо ним верх торта. Відправляємо десерт на 3год в холодильник для стабілізації крему. Готово! Смачного !