Поєднати в одному десерті повітряний шоколадний бісквіт, просочений ромом, і найніжніший крем-суфле було найвдалішим рішенням.
Як правильно приготувати торт?
Для приготування ніжного крему, варто пам’ятати одну деталь. Додавати збите розм’якшене масло потрібно лише у повністю охолоджену масу із яєчних жовтків. Дайте їй час охолонути і лише потім приступайте до наступного етапу приготування крему-суфле.
складові:
- Яйце 4 шт.
- Яєчний жовток 4 шт.
- Пшеничне борошно 100 г
- Вода 100 мл
- Розпушувач 10 г
- Цукор 140 г
- Какао-порошок 35 г
- Ром 1,5 ст. л.
- Молоко 200 мл
- Вершкове масло 200 г
- Вершки 250 г
- Ванільний цукор 10 г
- Цукрова пудра 2 ст. л.
- Чорний шоколад 50 г
Приготування:
- Готуємо бісквіт. У глибоку ємність всипаємо 80 г пшеничного борошна та какао-порошок. Додаємо розпушувач для тіста. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
- Беремо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. У миску з яєчними білками всипаємо 60 г цукру. Ретельно все збиваємо міксером. Вливаємо 40 мл води та 0,5 ст. л. рому. Додаємо 4 яєчні жовтки. Перемішуємо до однорідної щільної маси.
- До яєчної суміші додаємо сухі інгредієнти. Добре перемішуємо все, використовуючи віночок. Виливаємо бісквітне тісто у форму для випікання (розміром 20 на 30 см), застелену пергаментом. Рівняємо його. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- Робимо просочення для шоколадного бісквіту. У сотейник всипаємо 30 г цукру. Вливаємо 60 мл води. Прогріваємо все, активно помішуючи. Тримаємо суміш на вогні протягом 5 хвилин. Потім прибираємо її із плити.
- Додаємо в цукровий сироп 1 ст. л. рому. Добре все перемішуємо. Залишаємо сироп охолоджуватися при кімнатній температурі. Потім просочуємо ним охолоджений шоколадний бісквіт, краї якого спочатку слід підрівняти, використовуючи ніж.
- Готуємо крем-суфле. У мисці з’єднуємо 4 яєчні жовтки з 50 г цукру. Добре їх збиваємо. Акуратно всипаємо 20 г пшеничного борошна та ванільний цукор, постійно все перемішуючи.
- Поступово вливаємо в суміш із жовтків молоко. Ретельно перемішуємо віночком. Вливаємо суміш у сотейник. Проварюємо її до загустіння, постійно помішуючи віночком. Перекладаємо отриману масу в миску. Накриваємо її плівкою в контакт і даємо охолонути.
- В окремій ємності збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності. Поступово вводимо його в масу із жовтків, акуратно все перемішуючи кулінарною лопаткою або ложкою до однорідності.
- У чисту миску вливаємо вершки жирністю 33%. Додаємо до них цукрову пудру. Ретельно збиваємо до пишної маси за допомогою міксера.
- На бісквіт, просочений ромом, викладаємо готовий крем, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Зверху поміщаємо збиті вершки.
- Натираємо на дрібній тертці темний шоколад. Посипаємо ним верх торта. Відправляємо десерт на 3год в холодильник для стабілізації крему. Готово! Смачного !