Десерт “Мімоза” – знаменитий італійський торт, який отримав свою назву через схожість його декору з маленькими квіточками ніжної рослини. Він складається з повітряного бісквіту, просоченого ромовим сиропом, і смачного крему. Виходить такий десерт дуже гарним. Спробуйте приготувати торт “Мімоза” з кремом за технологією італійських кондитерів.

Щоб десерт мав легку цитрусову нотку, як у його класичному рецепті, вам знадобиться 2 лимони. З цієї кількості фруктів вдасться отримати 20 г цедри, необхідної для приготування крему та коржів.

Як красиво прикрасити ніжний торт «Мімоза» з кремом

Цей десерт нагадуватиме своїм зовнішнім виглядом милу жовту  квітку, якщо ви використовуєте для прикраси бісквіт. Наріжте його на невеликі шматочки однакового розміру. А потім викладіть їх на боки та верх торта, змащеного кремом.

складові:

  • Яйце 5 штук.
  • Цукор 505 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Пшеничне борошно 175 г
  • Крохмаль 50 г
  • Лимонна цедра 20 г
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Молоко 500 мл
  • Кукурудзяний крохмаль 40 г
  • Вершки 250 г
  • Вода 130 мл
  • Ром 70 мл

Приготування:

  1. У глибоку ємність вбиваємо 5 яєць. Всипаємо 225 г цукру та 10 г лимонної цедри, натертої на тертці з дрібними отворами. Збиваємо все міксером. Вливаємо сік лимонний. Збиваємо все до кремоподібної, пухкої маси.
  2. В окрему миску просіюємо борошно пшеничне і картопляний крохмаль. Поступово додаємо їх (по 1 ст. л.) у яєчну суміш. Перемішуємо все кулінарною лопаткою знизу до однорідної маси.
    торт
  3. Змащуємо 2 форми для випікання (маленьку і більшу) вершковим маслом. Присипаємо їх невеликою кількістю борошна. Виливаємо у форми тісто. Рівняємо його. Відправляємо майбутні бісквіти в розігріту до 170 градусів духовку на 45-50 хвилин.
  4. Робимо крем. Вливаємо в сотейник із товстим дном молоко. Всипаємо 10 г лимонної цедри, натертої на дрібній тертці. Відправляємо сотейник на вогонь. Доводимо його вміст майже до кипіння.
  5. У глибоку миску вбиваємо яєчні жовтки. Всипаємо 200 г цукру. Додаємо ванільний цукор. Збиваємо все до пишної однорідної маси. Всипаємо просіяний кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо до однорідності.
  6. Вводимо в гаряче молоко яєчну суміш, активно помішуючи. Відправляємо сотейник знову на плиту. Варимо його вміст до загустіння, постійно помішуючи. Перекладаємо крем у миску. Накриваємо його плівкою в контакт і даємо охолонути.
    торт
  7. В окремій ємності збиваємо холодні вершки до стану пишної та щільної маси. Додаємо їх у повністю оїолоджений крем, перемішуючи все лопаткою або ложкою знизу вгору.
  8. Знімаємо з меншого бісквіту темну скоринку. Вирізаємо з його м’якуша велику кількість маленьких шматочків, які знадобляться для декору.
  9. Робимо сироп. Вливаємо у сотейник воду. Всипаємо в нього 80 г цукру. Доводимо до кипіння, активно помішуючи. Забираємо сотейник із плити. Вливаємо в нього ром. Перемішуємо і даємо охолонути.
  10. Розрізаємо великий бісквіт на 3 однакові коржі. Викладаємо перший корж на тарілку. Поливаємо його ромовим сиропом. Змащуємо бісквіт кремом, рівномірно його розподіляючи.
    торт
  11. Зверху викладаємо другий корж. Поливаємо його сиропом та змащуємо кремом. Викладаємо на нього останній бісквіт. Покриваємо верх та боки торта кремом.
  12. Прикрашаємо десерт бісквітними шматочками так, щоб між ними не було проміжків. Залишаємо торт на 1 годину на кухні для просочення. Готово!

Подавати дивовижно смачний торт «Мімоза» слід з м’ятним чаєм або з чашкою гарячої кави. Обов’язково спробуйте приготувати цей італійський десерт.