Десерт “Мімоза” – знаменитий італійський торт, який отримав свою назву через схожість його декору з маленькими квіточками ніжної рослини. Він складається з повітряного бісквіту, просоченого ромовим сиропом, і смачного крему. Виходить такий десерт дуже гарним. Спробуйте приготувати торт “Мімоза” з кремом за технологією італійських кондитерів.
Щоб десерт мав легку цитрусову нотку, як у його класичному рецепті, вам знадобиться 2 лимони. З цієї кількості фруктів вдасться отримати 20 г цедри, необхідної для приготування крему та коржів.
Як красиво прикрасити ніжний торт «Мімоза» з кремом
Цей десерт нагадуватиме своїм зовнішнім виглядом милу жовту квітку, якщо ви використовуєте для прикраси бісквіт. Наріжте його на невеликі шматочки однакового розміру. А потім викладіть їх на боки та верх торта, змащеного кремом.
складові:
- Яйце 5 штук.
- Цукор 505 г
- Ванільний цукор 10 г
- Пшеничне борошно 175 г
- Крохмаль 50 г
- Лимонна цедра 20 г
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Яєчний жовток 4 шт.
- Молоко 500 мл
- Кукурудзяний крохмаль 40 г
- Вершки 250 г
- Вода 130 мл
- Ром 70 мл
Приготування:
- У глибоку ємність вбиваємо 5 яєць. Всипаємо 225 г цукру та 10 г лимонної цедри, натертої на тертці з дрібними отворами. Збиваємо все міксером. Вливаємо сік лимонний. Збиваємо все до кремоподібної, пухкої маси.
- В окрему миску просіюємо борошно пшеничне і картопляний крохмаль. Поступово додаємо їх (по 1 ст. л.) у яєчну суміш. Перемішуємо все кулінарною лопаткою знизу до однорідної маси.
- Змащуємо 2 форми для випікання (маленьку і більшу) вершковим маслом. Присипаємо їх невеликою кількістю борошна. Виливаємо у форми тісто. Рівняємо його. Відправляємо майбутні бісквіти в розігріту до 170 градусів духовку на 45-50 хвилин.
- Робимо крем. Вливаємо в сотейник із товстим дном молоко. Всипаємо 10 г лимонної цедри, натертої на дрібній тертці. Відправляємо сотейник на вогонь. Доводимо його вміст майже до кипіння.
- У глибоку миску вбиваємо яєчні жовтки. Всипаємо 200 г цукру. Додаємо ванільний цукор. Збиваємо все до пишної однорідної маси. Всипаємо просіяний кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо до однорідності.
- Вводимо в гаряче молоко яєчну суміш, активно помішуючи. Відправляємо сотейник знову на плиту. Варимо його вміст до загустіння, постійно помішуючи. Перекладаємо крем у миску. Накриваємо його плівкою в контакт і даємо охолонути.
- В окремій ємності збиваємо холодні вершки до стану пишної та щільної маси. Додаємо їх у повністю оїолоджений крем, перемішуючи все лопаткою або ложкою знизу вгору.
- Знімаємо з меншого бісквіту темну скоринку. Вирізаємо з його м’якуша велику кількість маленьких шматочків, які знадобляться для декору.
- Робимо сироп. Вливаємо у сотейник воду. Всипаємо в нього 80 г цукру. Доводимо до кипіння, активно помішуючи. Забираємо сотейник із плити. Вливаємо в нього ром. Перемішуємо і даємо охолонути.
- Розрізаємо великий бісквіт на 3 однакові коржі. Викладаємо перший корж на тарілку. Поливаємо його ромовим сиропом. Змащуємо бісквіт кремом, рівномірно його розподіляючи.
- Зверху викладаємо другий корж. Поливаємо його сиропом та змащуємо кремом. Викладаємо на нього останній бісквіт. Покриваємо верх та боки торта кремом.
- Прикрашаємо десерт бісквітними шматочками так, щоб між ними не було проміжків. Залишаємо торт на 1 годину на кухні для просочення. Готово!
Подавати дивовижно смачний торт «Мімоза» слід з м’ятним чаєм або з чашкою гарячої кави. Обов’язково спробуйте приготувати цей італійський десерт.