Торт “Павлова” – легенда у світі десертів. Його названо на честь відомої балерини. І, як дівчата, які займаються цією професією, десерт відрізняється особливою легкістю та невагомістю. За класичним рецептом його готують із хрусткої меренги , повітряного вершкового крему та свіжих ягід. Ми ж пропонуємо вам зробити оригінальнішу його варіацію. Ніжний торт “Павлова” з лимонним кремом .
До складу цього десерту входять збиті вершки, як і традиційному рецепті. Варто зазначити, що ємність та міксер, призначені для збивання, повинні бути сухими та максимально чистими. Лише тоді ви досягнете потрібної консистенції вершків.
Як готується торт “Павлова” з лимонним кремом
Дотримуючись покрокової інструкції, ви зможете приготувати не класичну меренгу, що відрізняється білосніжним кольором, а цікавішу її версію. Меренга вийде кремовою і матиме тріщини. Такий результат досягається за рахунок вищої температури, при якій випікається меренга.
складові:
- Лимон 2 шт.
- Вершки 300 мл
- Яйце 4 шт.
- Цукрова пудра 200 г
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
- Цукор 150 г
- Лимонний сік 100 г
- Вершкове масло 80 г
- Мигдальні пелюстки 50 г
Приготування:
- Натираємо на тертці цедру 2 ретельно помитих великих лимонів. Вичавлюємо з них сік.
- Готуємо меренгу. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки міксером до пишної піни. Додаємо 200 г цукрової пудри. Збиваємо все до густої маси. Вливаємо в білкову масу лимонний сік із двох цитрусових. Всипаємо кукурудзяний крохмаль. Добре все перемішуємо.
- Застилаємо лист пекарським папером. Поступово розподіляємо по ньому меренгу. Відправляємо у розігріту до 130 градусів духовку на 90 хвилин. Потім вимикаємо духову шафу. Відчиняємо дверцята і залишаємо так безе до повного охолодження (на 3 години).
- Готуємо лимонний курд. У сотейнику з’єднуємо яєчні жовтки із цукром. Злегка їх перемішуємо віночком. Вливаємо 100 мл лимонного соку. Додаємо цитрусову цедру та розм’якшене вершкове масло. Відправляємо на вогонь.
- Варимо суміш до загустіння, активно її помішуючи. До кипіння не доводимо. Проціджуємо отриману масу через сито. Накриваємо її харчовою плівкою у контакт. Даємо крему повністю охолонути.
- На меренгу викладаємо лимонний крем, поступово його розподіляючи. Потім збиваємо охолоджені вершки жирністю 33% до м’яких піків. Викладаємо їх зверху на курд.
- Підсушуємо на сковороді (без додавання олії) мигдалеві пелюстки. Посипаємо ними гору десерту. Готово!
До речі, прикрашати такий торт з меренги ви можете не лише мигдальними пелюстками. Натріть на дрібній тертці лимонну цедру. А потім задекоруйте за її допомогою верх десерту. Буде дуже гарно!