Торт “Павлова” – легенда у світі десертів. Його названо на честь відомої балерини. І, як дівчата, які займаються цією професією, десерт відрізняється особливою легкістю  та невагомістю. За класичним рецептом його готують із хрусткої меренги , повітряного вершкового крему та свіжих ягід. Ми ж пропонуємо вам зробити оригінальнішу його варіацію. Ніжний торт “Павлова” з лимонним кремом .

До складу цього десерту входять збиті вершки, як і традиційному рецепті. Варто зазначити, що ємність та міксер, призначені для збивання, повинні бути сухими та максимально чистими. Лише тоді ви досягнете потрібної консистенції вершків.

Як готується торт “Павлова” з лимонним кремом

Дотримуючись покрокової  інструкції, ви зможете приготувати не класичну меренгу, що відрізняється білосніжним кольором, а цікавішу її версію. Меренга  вийде кремовою і матиме тріщини. Такий результат досягається за рахунок вищої температури, при якій випікається меренга.

складові:

  • Лимон 2 шт.
  • Вершки 300 мл
  • Яйце 4 шт.
  • Цукрова пудра 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
  • Цукор 150 г
  • Лимонний сік 100 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Мигдальні пелюстки 50 г

Приготування:

  1. Натираємо на тертці цедру 2 ретельно помитих великих лимонів. Вичавлюємо  з них сік.
  2. Готуємо меренгу. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки міксером до пишної піни. Додаємо 200 г цукрової пудри. Збиваємо все до густої маси. Вливаємо в білкову масу лимонний сік із двох цитрусових. Всипаємо кукурудзяний крохмаль. Добре все перемішуємо.
  3. Застилаємо лист пекарським папером. Поступово розподіляємо по ньому меренгу. Відправляємо у розігріту до 130 градусів духовку на 90 хвилин. Потім вимикаємо духову шафу. Відчиняємо  дверцята і залишаємо так безе до повного охолодження (на 3 години).
    Павлова
  4. Готуємо лимонний курд. У сотейнику з’єднуємо яєчні жовтки із цукром. Злегка їх перемішуємо віночком. Вливаємо 100 мл лимонного соку. Додаємо цитрусову цедру та розм’якшене вершкове масло. Відправляємо  на вогонь.
  5. Варимо суміш до загустіння, активно її помішуючи. До кипіння не доводимо. Проціджуємо отриману масу через сито. Накриваємо її харчовою плівкою у контакт. Даємо крему повністю охолонути.
    Павлова
  6. На меренгу викладаємо лимонний крем, поступово його розподіляючи. Потім збиваємо охолоджені вершки жирністю 33% до м’яких піків. Викладаємо їх зверху на курд.
  7. Підсушуємо на сковороді (без додавання олії) мигдалеві пелюстки. Посипаємо ними гору десерту. Готово!
    Павлова

До речі, прикрашати такий торт з меренги ви можете не лише мигдальними пелюстками. Натріть на дрібній тертці лимонну цедру. А потім задекоруйте за її допомогою верх десерту. Буде дуже гарно!