На замішування тіста та випікання коржів йде сумарно півгодини, а на приготування сметанного крему – 5 хвилин. Потім залишиться лише сформувати десерт та заварити ароматний чай.
Як приготувати торт «Царський» в домашніх умовах
Щоб зробити ніжний та смачний крем, вам не потрібно використовувати міксер. Сметану слід добре перемішати з цукровою пудрою та лимонною кислотою. за допомогою ложки. Збивати крем не треба, інакше він перетвориться на рідку суміш.
складові:
- Пшеничне борошно 160 г
- Сіль 1 дрібка
- Яйце 2 шт.
- Ванілін за смаком
- Цукор 180 г
- Сода 1 ч. л.
- Оцет 1 ст. л.
- Какао-порошок 1 ст. л.
- Мак 1 ст. л.
- Родзинки 2 ст. л.
- Сметана 650 г
- Цукрова пудра 3 ст. л.
- Лимонна кислота 0,3 ч. л.
Приготування:
- У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо 1 тріски. солі та цукор. Збиваємо все міксером до пишної суміші. Додаємо 200 г сметани жирністю 20%. Добре перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
- В отриману масу всипаємо просіяне пшеничне борошно і ванілін. Перемішуємо все. Потім гасимо соду оцтом і додаємо в тісто. Знову добре перемішуємо віночком до однорідної маси.
- Розділяємо тісто на 3 частини. У першу додаємо какао-порошок, у другу – мак, а в третю – родзинки. Добре перемішуємо всі види тіста.
- Застилаємо лист пергаментом. Викладаємо на нього 3 види тіста, рівномірно їх розподіляючи. Відправляємо майбутні коржі в розігріту до 160 градусів духовку на 15 хвилин. Даємо їм охолонути.
- Готуємо крем. У глибокій ємності з’єднуємо сметану, що залишилася жирністю 20% з цукровою пудрою. Додаємо лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо ложкою до однорідності.
- Розрізаємо готові коржі на прямокутні заготовки. Обрізані шматочки тіста подрібнюємо до стану крихти. Вкладаємо на тарілку корж з родзинками. Змащуємо його сметанним кремом.
- Зверху викладаємо шоколадний корж. Також змащуємо його кремом. Зверху поміщаємо третій корж. Змащуємо верх та боки торта кремом. Посипаємо його крихтою із тіста. Відправляємо десерт на 2 години в холодильник.
Після того, як коржі просочаться кремом, можете розрізати торт і подавати його до чаю або кави. Рецепт такого шикарного десерту будуть просити у вас усі подруги. Його чудовий смак не залишить їм іншого вибору.