На замішування тіста та випікання коржів йде сумарно півгодини, а на приготування сметанного крему – 5 хвилин. Потім залишиться лише сформувати десерт та заварити ароматний чай.

Як приготувати торт «Царський» в домашніх умовах

Щоб зробити ніжний та смачний крем, вам не потрібно використовувати міксер. Сметану слід добре перемішати з цукровою пудрою та лимонною кислотою. за допомогою ложки. Збивати крем не треба, інакше він перетвориться на рідку суміш.

складові:

  • Пшеничне борошно 160 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Яйце 2 шт.
  • Ванілін за смаком
  • Цукор 180 г
  • Сода 1 ч. л.
  • Оцет 1 ст. л.
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Мак 1 ст. л.
  • Родзинки 2 ст. л.
  • Сметана 650 г
  • Цукрова пудра 3 ст. л.
  • Лимонна кислота 0,3 ч. л.

Приготування:

  1. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо 1 тріски. солі та цукор. Збиваємо все міксером до пишної суміші. Додаємо 200 г сметани жирністю 20%. Добре перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
    торт
  2. В отриману масу всипаємо просіяне пшеничне борошно  і ванілін. Перемішуємо все. Потім гасимо соду оцтом і додаємо в тісто. Знову добре перемішуємо віночком до однорідної маси.
  3. Розділяємо тісто на 3 частини. У першу додаємо какао-порошок, у другу – мак, а в третю – родзинки. Добре перемішуємо всі види тіста.
  4. Застилаємо лист пергаментом. Викладаємо на нього 3 види тіста, рівномірно їх розподіляючи. Відправляємо майбутні коржі в розігріту до 160 градусів духовку на 15 хвилин. Даємо їм охолонути.
    торт
  5. Готуємо крем. У глибокій ємності з’єднуємо сметану, що залишилася жирністю 20% з цукровою пудрою. Додаємо лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо ложкою до однорідності.
  6. Розрізаємо готові коржі на прямокутні заготовки. Обрізані шматочки  тіста подрібнюємо до стану крихти. Вкладаємо на тарілку  корж з родзинками. Змащуємо його сметанним кремом.
  7. Зверху викладаємо шоколадний корж. Також змащуємо його кремом. Зверху поміщаємо третій корж. Змащуємо верх та боки торта кремом. Посипаємо його крихтою із тіста. Відправляємо десерт на 2 години в холодильник.

Після того, як коржі просочаться кремом, можете розрізати торт і подавати його до чаю або кави. Рецепт такого шикарного десерту будуть просити у вас усі подруги. Його чудовий смак не залишить їм іншого вибору.