Трубочки з яблуками і чай – цілком чудовий перекус перед вечерею.
Як приготувати трубочки з яблуками
Якщо дотримуватися інструкції нижче, з цієї кількості інгредієнтів має вийти 8 їстівних трубочок з ароматною яблучною начинкою.
складові:
- Тісто філо 8 шт.
- Яблуко 3 шт.
- Цукор 3 ст. л.
- Волоські горіхи 50 г
- Кориця 0,5 ч. л.
- Вершкове масло за смаком
Приготування:
- Якщо у вас є заморожене тісто з магазину, розморозьте його за інструкціями на упаковці. Яблука помийте, почистіть від шкірки та серцевини. Наріжте невеликими шматочками.
- На сковороді розігрійте вершкове масло. На ньому обсмажте яблука, посипавши їх корицею та цукром. Готуйте до золотистого кольору. Далі остудіть їх.
- Горіхи очистіть, наріжте і додайте до в яблучної начинки. Один лист тіста викладіть на суху поверхню і змастіть розтопленим маслом. Зверху по черзі викладіть ще 3 листи, змащуючи їх усі маслом.
- Отриманий чотиришаровий пласт тіста розріжте на 4 рівні квадрати. Уздовж краю одного з квадратиків викладіть трохи яблучної начинки. Загорніть квадрат у трубочку. Те саме зробіть і з іншими квадратами тіста.
- Викладіть трубочки на лист, вистелений пергаментом, і відправте їх в розігріту до 180 градусів духовку на 12 хвилин. Можете заздалегідь посипати їх цукром за бажанням.
Таку солодку випічку я подаю до столу разом з медом, грецьким йогуртом або звичайною сметаною. Їжте із задоволенням!