Щоб зробити смак шарлотки більш вишуканим, польські господині додають до неї не лише яблука. Всього один додатковий прошарок робить таку просту випічку просто неймовірною. Як же готується апетитна яблучна шарлотка із заварним кремом ?

Рекомендуємо його одразу зберегти, щоб не втратити. Тоді у вас під рукою завжди буде відмінний варіант шикарної домашньої випічки.

шарлотка

Як готується ароматна яблучна шарлотка із заварним кремом

Вам потрібно буде намалювати з крему (цілком холодного!) візерунок на тісті. Щоб зробити акуратну сіточку, використовуйте кондитерський мішок. Пройдіться заварним кремом двічі лініями. Його кількості вистачить для створення такого малюнка.

складові:

  • Яйце 3 шт.
  • Цукор 140 г
  • Вершкове масло 20 г
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Пшеничне борошно 250 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Молоко 370 мл
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
  • Яблуко 3 шт.

Приготування:

  1. Готуємо крем. У сотейник із товстим дном вбиваємо 1 яйце. Всипаємо кукурудзяний крохмаль та 20 г цукру. Перемішуємо все віночком до однорідності.
  2. Вливаємо в яєчну суміш 250 мл молока. Перемішуємо все. Відправляємо сотейник на вогонь. Уварюємо його до загустіння, постійно помішуючи.
    шарлотка
  3. Перекладаємо крем в миску. Накриваємо його харчовою плівкою в контакт, щоб на поверхні не утворювалася скоринка. Залишаємо крем на кухні до повного охолодження.
  4. Готуємо тісто. У велику ємність вбиваємо 2 яйця. Додаємо ванільний цукор та 120 г звичайного. Збиваємо все віночком до однорідності.
  5. Вливаємо в отриману суміш 120 мл молока та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Замішуємо однорідне тісто.
    шарлотка
  6. Очищаємо яблука від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукт тонкими скибочками.
  7. Беремо форму для випікання діаметром 22 см, дно якої застеляємо пергаментом. Боки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо на дно яблучні скибочки, рівномірно їх розподіляючи.
  8. Зверху виливаємо тісто. Розподіляємо його по всій поверхні та рівняємо за допомогою кулінарної лопатки.
    шарлотка
  9. Перекладаємо заварний крем кімнатної температури в мішок кондитерський. Малюємо ним  візерунок, що нагадує сіточку. Викладаємо крем у 2 шари.
  10. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Пиріг готовий!

Посипте яблучну шарлотку цукровою пудрою. Зачекайте трохи, щоб пиріг охолонув, інакше крем буде рідкий і ви не зможете розрізати його на акуратні шматочки.