Окрім шарлотки, міні-кишів та булочок, я дуже люблю готувати яблучний бісквітний рулет. Про нього і розповім далі.
Подібні рулети зазвичай готують із начинкою. Можна використовувати будь-який крем, згущене молоко або мак. Однак у цьому рецепті використовують лише яблука, які змішуються з тістом. У процесі приготування вони стають ніжними та кремовими ,так що додаткове просочення не знадобиться.
Яблучний бісквітний рулет: покроковий рецепт
Для приготування рулету вам знадобиться великий прямокутний лист. Застелити його краще силіконовим килимком такого самого розміру.
складові:
- Яйце 4 шт.
- Цукор 100 г
- Пшеничне борошно 120 г
- Соняшникова олія 4 ст. л.
- Яблуко 500 г
Приготування:
- Змішайте цукор та яйця, збийте до повного розчинення крупинок. Потім порційно додайте просіяне борошно, влийте масло, добре перемішайте.
- Яблука за бажанням очистіть від шкірки, потім наріжте шматочками. У мене 4 яблука загальною масою приблизно 500 г.
- Деко застеліть, змастіть олією. По ньому рівномірно розподіліть тісто, потім вирівняйте лопаткою. Зверху викладіть яблука та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- Готовий бісквіт ще гарячим загорніть у рулет. Обгорніть його плівкою або рушником і дайте охолонути.
- Перед подачею рулет можна присипати цукровою пудрою, кокосовою стружкою чи какао.
Таким чином можна приготувати рулет не тільки з яблуками, а й з сливами, грушами, ананасами та замороженими ягодами. Виглядає частування ефектно, а зусиль, як бачите, додається небагато. Беріть рецепт на замітку!