Яблучний пиріг з кокосовою начинкою здатний затьмарити всі покупні ласощі.
Для його приготування радимо брати фрукти твердих сортів.
Як приготувати яблучний пиріг з кокосовою начинкою
Готуючи фруктову начинку, використовуйте желе, смак якого вам найбільше подобається , наприклад апельсинове або лимонне.
складові:
- Цукор 430 г
- Розпушувач 2 ч. л.
- Яблуко 1,5 кг
- Апельсинове желе 78 г
- Вода 50 мл
- Пшеничне борошно 290 г
- Яйце 8 шт.
- Вершкове масло 200 г
- Волоські горіхи 150 г
- Панірувальні сухарі 2 ст. л.
- Кокосова стружка 200 г
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
Приготування:
- Готуємо яблучну начинку. Очищаємо фрукти від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука великими шматочками. Поміщаємо їх у сотейник. Вливаємо воду. Тушкуємо яблука до повного випаровування рідини.
- Всипаємо до фруктів цитрусове желе. Перемішуємо до однорідності. Забираємо сотейник із плити. Залишаємо яблучну начинку до повного охолодження.
- Готуємо пісочне тісто. У миску просіюємо 280 г пшеничного борошна. Додаємо до нього охолоджене вершкове масло, натерте на великій тертці. Перемішуємо до стану крихти.
- Беремо 4 яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо до сухої суміші жовтки. Всипаємо 160 г цукру та 1 ч. л. розпушувача. Замішуємо тісто. Поміщаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину.
- Викладаємо пісочне тісто на пергамент. Розкочуємо його в пласт. Поміщаємо пергамент з тістом на лист або у форму для випікання. Формуємо невисокі борти.
- Готуємо другий вид тіста. Подрібнюємо волоські горіхи в крихту, використовуючи м’ясорубку або блендер. Всипаємо до них панірувальні сухарі, 1 ч. л. розпушувача та 10 г борошна. Добре все перемішуємо.
- В окремій ємності збиваємо білки в піну. Поступово всипаємо до них 120 г цукру. Збиваємо все до утворення стійких піків.
- Беремо ще 4 яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. У збиті білки з цукром поступово додаємо жовтки, добре все перемішуючи. Потім акуратно всипаємо суху суміш із горіхів, помішуючи кулінарною лопаткою до однорідності.
- Готуємо кокосову начинку. У глибокій ємності збиваємо білки. Поступово всипаємо до них 150 г цукру. Ретельно збиваємо все до пишної щільної маси. Всипаємо крохмаль. Добре перемішуємо.
- До отриманої суміші всипаємо кокосову стружку . Знову перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
- Формуємо пиріг. На пісочне тісто поміщаємо охолоджену яблучну начинку. Зверху викладаємо кокосову масу, рівномірно розподіляючи її.
- Потім поміщаємо горіхову суміш, рівняючи її за допомогою ножа чи кулінарної лопатки. Відправляємо пиріг у розігріту до 170 градусів духовку на півтори години. Готово!
Нехай пиріг трохи охолоне у формі. Тільки потім діставайте його та розрізайте на порційні шматочки.