Пироги — це вже символ гостинності. Тому будь-який домашній пиріг або кекс несе в собі тільки добрі і безкорисливі спонукання. Сьогодні   радимо  приготувати заливний пиріг з ягодами і сухофруктами під нехитрою назвою «12 ложок». Готується цей десерт досить легко і швидко.

сухофрукти та горіхи

Заливний пиріг з ягодами та сухофруктами «12 ложок»: особливості  приготування

На замішування самого тіста у вас піде трохи більше 5-10 хвилин. Проте  така чудова та ароматна випічка виходить дуже смачною.  Для цього пирога радимо брати кисло-солодкі ягоди на зразок вишні, смородини чи малини. З сухофруктів цей десерт чудово поєднується з родзинками, курагою, чорносливом та волоськими горіхами. Експериментуйте!

складові:

  • Пшеничне борошно 12 ст. л.
  • Молоко 12 ст. л.
  • Соняшникова олія 12 ст. л.
  • Цукор 12 ст. л.
  • Ягоди за смаком
  • Сухофрукти за смаком
  • Сіль 1 дрібка.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Яйце 3 шт.

Приготування:

  1. З’єднайте в глибокій мисці яйця, сіль та цукровий пісок. Перемішайте.
  2. Додайте в суміш олію і молоко, продовжуйте перемішувати все віночком до з’єднання інгредієнтів.
    заміс тесту
  3. У  борошно  всипте розпушувач і просійте в яєчну масу. Замішайте тісто консистенцією як густа сметана.
  4. Вилийте його у форму діаметром не більше 20 см. Додайте  улюблені  ягоди та сухофрукти. Розігрійте духовку до 180 градусів.
    випікання пирога

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою та подавати до чайної церемонії. Для цієї випічки можна використовувати заморожені ягоди та фрукти.