Вам також подобається поєднання яблук і кориці? Спечіть сирний пиріг у духовці з цим неймоврним фруктовим поєднанням і ви отримаєте смачний десерт, який виглядатиме як розкішний торт, а не просто запіканка.
Для ніжної та легкої текстури готових ласощів добре подрібніть головний інгредієнт. Радимо не протирати сир через сито, а перебити його занурювальним блендером. У цьому випадку вам вдасться одержати тісто ідеальної консистенції для випікання.
Як приготувати сирний пиріг в духовці.
До речі, начиняти такий десерт ви можете не лише яблуками. Якщо у вас є в холодильнику кілька груш або шматочок гарбуза, сміливо використовуйте їх для наповнення чудового сирного пирога.
складові:
- Сир 500 г
- Сметана 120 г
- Цукор 6 ст. л.
- Яйце 3 шт.
- Сіль 1 дрібка
- Ванілін за смаком
- Крохмаль 60 г
- Яблуко 550 г
- Вода 50 мл
- Кориця за смаком
- Волоські горіхи 50 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Лимонна цедра 10 г
Приготування:
- У велику миску викладаємо сир та сметану високої жирності. Додаємо яйця та крохмаль. Всипаємо 4 ст. л. цукру, розпушувач і сіль. Перетворюємо всі інгредієнти на однорідну масу за допомогою занурювального блендера.
- Натираємо на тертці із дрібними отворами лимонну цедру. Додаємо її, а також ванілін до сирної маси. Ретельно перемішуємо вміст миски до отримання гладкої консистенції (без крупинок).
- Очищаємо фрукти, позбавляємося серцевинок. Нарізаємо яблука на великі брусочки. Поміщаємо в розігріту сковороду. Додаємо цукор, що залишився, корицю і воду кімнатної температури.
- Акуратно перемішуємо вміст сковороди. Готуємо яблука до м’якості протягом 10 хвилин, не забуваючи їх періодично помішувати за допомогою силіконової кулінарної лопатки.
- На дно форми для випікання, застеленого пекарським папером, поміщаємо половину сирної маси. Намагаємось розподілити її максимально акуратно. На цей шар поміщаємо яблучну начинку, вирівнюючи її.
- На фрукти викладаємо масу, що залишилася, з сиру. Подрібнюємо волоські горіхи в крихту. Викладаємо їх на гору майбутнього пирога. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відравляємо десерт на 50 хвилин.
Посипте пиріг із сиру цукровою пудрою.