Вам також подобається поєднання яблук і кориці? Спечіть сирний пиріг у духовці з цим неймоврним фруктовим  поєднанням   і ви отримаєте смачний десерт, який виглядатиме як розкішний торт, а не просто запіканка.

Для ніжної та легкої текстури готових ласощів добре подрібніть головний інгредієнт. Радимо не протирати сир через сито, а перебити його занурювальним блендером. У цьому випадку вам вдасться одержати тісто ідеальної консистенції для випікання.

Як приготувати сирний пиріг в духовці.

До речі, начиняти такий десерт ви можете не лише яблуками. Якщо у вас є в холодильнику кілька груш або шматочок гарбуза, сміливо використовуйте їх для наповнення чудового сирного пирога.

складові:

  • Сир 500 г
  • Сметана 120 г
  • Цукор 6 ст. л.
  • Яйце 3 шт.
  • Сіль 1 дрібка
  • Ванілін за смаком
  • Крохмаль 60 г
  • Яблуко 550 г
  • Вода 50 мл
  • Кориця за смаком
  • Волоські горіхи 50 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Лимонна цедра 10 г

Приготування:

  1. У велику миску викладаємо сир та сметану високої жирності. Додаємо яйця та крохмаль. Всипаємо 4 ст. л. цукру, розпушувач  і сіль. Перетворюємо всі інгредієнти на однорідну масу за допомогою занурювального блендера.
    пиріг
  2. Натираємо на тертці із дрібними отворами лимонну цедру. Додаємо її, а також ванілін до сирної маси. Ретельно перемішуємо вміст миски до отримання гладкої консистенції (без крупинок).
  3. Очищаємо фрукти, позбавляємося серцевинок. Нарізаємо яблука на великі брусочки. Поміщаємо в розігріту сковороду. Додаємо цукор, що залишився, корицю і воду кімнатної температури.
  4. Акуратно перемішуємо вміст сковороди. Готуємо яблука до м’якості протягом 10 хвилин, не забуваючи їх періодично помішувати за допомогою силіконової кулінарної лопатки.
    пиріг
  5. На дно форми для випікання, застеленого пекарським папером, поміщаємо половину сирної маси. Намагаємось розподілити її максимально акуратно. На цей шар поміщаємо яблучну начинку, вирівнюючи її.
  6. На фрукти викладаємо масу, що залишилася, з сиру. Подрібнюємо волоські горіхи в крихту. Викладаємо їх на гору майбутнього пирога. Розігріваємо духовку  до 180 градусів. Відравляємо  десерт на 50 хвилин.
    пиріг

Посипте пиріг із сиру цукровою пудрою.