Повірте, цей багатошаровий салат з печінки та буряків стане яскравим доповненням до будь-якого святкового столу. У складі багато овочів та ніжна обсмажена куряча печінка. Виходить ошатна, апетитна і дуже ситна страва.

Готовий салат вражає своїм збалансованим смаком. Готується він досить просто, а головне з доступних бюджетних продуктів.

подання готового салату

Багатошаровий салат з печінки та буряків

Майонез для цього салату беріть будь-якої жирності. Як варіант зробіть домашній майонезний соус . Для обсмажування печінки краще використовувати велику сковороду діаметром 26-28 см. Салат можна приготувати як порційно, так і на великій тарілці, використовуючи роз’ємне кільце. У рецепті ,нижче ми виклали  його шарами у великий скляний салатник.

складові:

  • Куряча печінка 500 г
  • Буряк 350 г
  • Картопля 280 г
  • Морква 280 г
  • Цибуля 130 г
  • Яйце 3 шт.
  • Майонез 120 г
  • Часник 5 г
  • Соняшникова олія 40 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Буряки добре вимийте і опустіть у холодну підсолену воду, доведіть до кипіння. Варіть приблизно 50 хвилин із моменту закипання (до м’якості). Час варіння залежить від сорту та розміру коренеплоду.
  2. Яйця відваріть круто. Потім залийте холодною водою на 10 хвилин. Ретельно вимийте моркву та картоплю. Опустіть в холодну підсолену воду і доведіть до кипіння. Варіть до готовності (приблизно 25-35 хвилин).
  3. Курячу печінку добре промийте холодною водою. Обріжте зайвий жир та прожилки. Приберіть  паперовим рушником  зайву  вологу.
  4. У сковороді розігрійте 30 мл олії. Викладіть печінку, бажано в один шар. Обсмажте на помірному вогні протягом 3-4 хвилин до зміни кольору, періодично перевертаючи всі шматочки. Посоліть, поперчіть. Перемішайте. Накрийте кришкою та готуйте ще 5 хвилин на помірному вогні.смаження печінки
  5. Вимкніть вогонь. Залиште  печінку у сковороді під кришкою ще на 10–15 хвилин. Викладіть її на паперовий рушник і залиште до охолодження .
  6. Цибулю очистіть, вимийте та обсушіть. Наріжте невеликими шматочками. В іншу сковороду влийте олію, розігрійте. Викладіть цибулю і обсмажте 5 хвилин| на помірному вогні. Вона  повинна трохи зарум’янитися. Охолоджену  печінку наріжте маленькими шматочками. Додайте обсмажену цибулю та перемішайте.
  7. Візьміть прозору форму. На дно викладіть нарізану печінку з  цибулею і утрамбуйте. Додайте  майонез, регулюючи кількість на свій смак.
  8. Очистіть картоплю і натріть на великій тертці. Викладіть її на печінковий шар. При необхідності посоліть і поперчіть. Змастіть майонезом.
  9. Охолоджену моркву очистіть і подрібніть на великій тертці. Потім викладіть натерту картоплю, утрамбовуючи ложкою. При необхідності додайте спеції та змастіть майонезом.
    збирання салату
  10. Яйця очистіть. Натріть на великій тертці. Акуратно викладіть їх на морквяний шар і розрівняйте ложкою. Посоліть і поперчіть. Додайте невелику кількість  майонезу.
  11. Буряк натріть на великій тертці. Часник пропустіть через прес і додайте до буряка. Викладіть буряк останнім  шаром. Зробіть майонезну сіточку, ретельно утрамбуйте та відправте салат у холодильник мінімум на 1,5 години.

Готову страву прикрасьте дрібно нарізаним кропом, свіжим огірком, консервованою кукурудзою або горошком. Цих інгредієнтів у самому рецепті немає, адже вони більше йдуть як освіжаюче доповнення.