Щоб приготувати дуже оригінальну та ароматну закуску, заморозьте качан свіжої капусти і через 4 години використовуйте його як основу для страви. Обіцяємо, що рум’яні чебуреки з капусти з фаршем перевершать усі ваші очікування.

Як ви вже зрозуміли, для цієї закуски не потрібно місити тісто. Капустяне листя чудово впорається із цією функцією, що робить страву ще більш соковитою та цікавою, ніж у класичному варіанті.

Як приготувати чебуреки з капусти з м’ясом?

Щоб начинка не вийшла сухою, важливо додати подрібнену цибулю до свинячого фаршу і підлити трохи молока. Це забезпечить соковитість м’ясної начинки, яка зачарує смак всіх, хто її спробує.

складові:

  • Капуста білокачанна 1 шт.
  • Свинячий фарш 500 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Молоко 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Паприка 0,25 ч. л.
  • Пшеничне борошно 100 г
  • Панірувальні сухарі 100 г
  • Яйце 3 шт.

Приготування:

  1. Відокремлюємо верхнє капустяне листя. Промиваємо качан. Поміщаємо його в поліетиленовий пакет. Забираємо капусту в морозилку на 4 години.
  2. Готуємо начинку. Очищаємо цибулю. Натираємо її на тертку з дрібними отворами. Додаємо цибулю до свинячого фаршу. Всипаємо паприку, сіль та чорний мелений перець.
    чебуреки
  3. Вливаємо до м’яса молоко. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси. Відправляємо фарш у холодильник на півгодини.
  4. Дістаємо капусту із морозильної камери. Залишаємо її на 40 хвилин при кімнатній температурі, щоб вона трохи підтанула. Потім роділяємо качан на листочки.
  5. Кожен лист складаємо вдвічі. Зрізаємо верхню щільну ділянку. Викладаємо на внутрішній бік капустяного листя м’ясну начинку. Поступово її розподіляємо.
    чебуреки
  6. Накриваємо фарш другою стороною капустяного  листа. Повертаємо всі краї, формуючи акуратні заготовки.
  7. У глибокій ємності збиваємо яйце з невеликою кількістю солі до однорідної суміші. Спочатку обвалюємо капустяні заготовки в пшеничному борошні. Потім занурюємо їх у яєчну суміш.
  8. Далі обвалюємо майбутні чебуреки в панірувальних сухарях. Обсмажуємо їх під кришкою на розігрітій сковороді зі олією до рум’яності з двох сторін, встановивши середній вогонь.
    чебуреки

Подавати капустяні чебуреки з м’ясом найкраще з домашнім соусом на основі сметани. Додайте в нього подрібнений часник, дрібно нарізану свіжу зелень та спеції за смаком. Такий соус буде дуже доречним до рум’яних чебуреків.