Для того щоб надати виробу потрібного вигляду, вам знадобиться порожня пластикова пляшка. Зрізаєте верх- і готово! У цій ємності і застигатиме дуже смачна і апетитна варена ковбаска.
З чого готується варена куряча ковбаса
Щоб м’ясний виріб вийшов яскраво-рожевим, не потрібно використовувати покупний харчовий барвник. Радимо взяти звичайні буряки (сирі) і видавити сік. Однієї ложки буде достатньо, щоб надати ковбасі потрібного кольору. Що ж до основних інгредієнтів, то вам знадобиться куряче філе а також стегно (його вага вказана вже без кістки та шкірки).
складові:
- Куряче філе 450 г
- Куряче стегно 300 г
- Цибуля 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Чорний перець (горошком) 5 штук.
- Желатин 15 г
- Буряк 0,5 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Мускатний горіх 2 дрібки.
- Чорний перець (мелений) 0,25 ч. л.
- Часник 2 зуб.
- Желатин 15 г
Приготування:
- Поміщаємо в каструлю філе та куряче стегно (без кістки та шкірки). Заливаємо м’ясо водою. Відправляємо каструлю на вогонь. Доводимо воду до кипіння. Зливаємо рідину.
- Заливаємо курку новою водою. Очищаємо цибулину. Поміщаємо її, лавровий лист та горошинки чорного перцю до м’яса. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Тримаємо все на вогні протягом 20-25 хвилин.
- Натираємо на тертці сирий буряк. Віджимаємо сік з буряка. У нас має вийти 1 ст. л. бурякового соку.
- Дістаємо з курячого бульйону м’ясо. Виймаємо цибулину, лаврове листя та перець. Додаємо желатин до 350 г бульйону. Перемішуємо все. Залишаємо бульйон на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Злегка охолоджене м’ясо нарізаємо на довільні шматочки. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх до м’яса.
- Вливаємо до курки бульйон із желатином та буряковий сік. Збиваємо все занурювальним блендером до однорідності.
- Зрізаємо верх пластикової пляшки. Обережно викладаємо в неї отриману масу за допомогою ложки. Відправляємо у холодильник на 8–10 годин.
Дістаньте пляшку. Акуратно розріжте її ножицями, а потім витягніть готову ковбасу. У вас вийде приблизно 750 г смачного та натурального виробу для приготування смачнющих бутербродів до сніданку.