Для того щоб надати виробу потрібного вигляду, вам знадобиться порожня пластикова пляшка. Зрізаєте верх- і готово! У цій ємності і застигатиме дуже смачна і апетитна варена  ковбаска.

З чого готується варена куряча ковбаса

Щоб м’ясний виріб вийшов яскраво-рожевим, не потрібно використовувати покупний харчовий барвник. Радимо взяти звичайні буряки (сирі) і видавити сік. Однієї ложки буде достатньо, щоб надати ковбасі потрібного кольору. Що ж до основних інгредієнтів, то вам знадобиться куряче філе а також стегно (його вага вказана вже без кістки та шкірки).

складові:

  • Куряче філе 450 г
  • Куряче стегно 300 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чорний перець (горошком) 5 штук.
  • Желатин 15 г
  • Буряк 0,5 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Мускатний горіх 2 дрібки.
  • Чорний перець (мелений) 0,25 ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Желатин 15 г

Приготування:

  1. Поміщаємо в каструлю філе та куряче стегно (без кістки та шкірки). Заливаємо м’ясо водою. Відправляємо каструлю на вогонь. Доводимо воду до кипіння. Зливаємо рідину.
  2. Заливаємо курку новою водою. Очищаємо цибулину. Поміщаємо її, лавровий лист та горошинки чорного перцю до м’яса. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Тримаємо все на вогні протягом 20-25 хвилин.
    ковбаса
  3. Натираємо на тертці сирий буряк. Віджимаємо сік з буряка. У нас має вийти 1 ст. л. бурякового соку.
  4. Дістаємо з курячого бульйону м’ясо. Виймаємо цибулину, лаврове листя та перець. Додаємо желатин  до 350 г бульйону. Перемішуємо все. Залишаємо бульйон на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  5. Злегка охолоджене м’ясо нарізаємо на довільні шматочки. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх до м’яса.
    ковбаса
  6. Вливаємо до курки бульйон із желатином та буряковий сік. Збиваємо все занурювальним блендером до однорідності.
  7. Зрізаємо верх пластикової пляшки. Обережно викладаємо в неї отриману масу за допомогою ложки. Відправляємо у холодильник на 8–10 годин.
    ковбаса

Дістаньте пляшку. Акуратно розріжте її ножицями, а потім витягніть готову ковбасу. У вас вийде приблизно 750 г смачного та натурального виробу для приготування смачнющих  бутербродів до сніданку.