Подати до столу ситні канапе з оселедцями та овочами замість бутербродів з ікрою або з дорогою червоною рибою — чудове рішення. Канапе за запорізьким рецептом виходять шалено смачними та яскравими на вигляд.

Овочі для приготування цієї страви можна брати різні. Відмінно підійдуть свіжі та мариновані огірки, а також томати. Можете спробувати приготувати канапе з болгарським перцем та оселедцем.

канапе

Як приготувати апетитні канапе з оселедцем.

У рецепті вказано вершкове масло – доступний інгредієнт, який не затьмарюватиме смак інших продуктів. За бажання ви можете його замінити,  на вершковий сир із зеленню або паприкою. Вибір хліба – справа смаку. Але ми рекомендуємо купити в магазині чорний хліб з кунжутом. З такою основою канапе вийдуть чудовими.

складові:

  • Оселедець 200 г
  • Хліб 300 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Огірки мариновані 1 шт.
  • Огірки 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Петрушка 0,5 пуч.

Приготування:

  1. Нарізаємо оселедець спочатку шматочками, потім тоненькими смужками.
    канапе
  2. Добре промиваємо свіжий огірок і помідор. Нарізаємо їх тонкими півкільцями. Беремо мариновані огірки. Нарізаємо їх кільцями.
  3. Нарізаємо чорний хліб скибочками. Потім поділяємо їх навпіл. Змащуємо хліб вершковим маслом.
    канапе
  4. Викладаємо на кожну скибочку листок свіжої петрушки. На одну частину хліба з маслом поміщаємо маринований огірок, на другу – свіжий огірок , на третю – помідор.
  5. Викладаємо біля овочів шматочки оселедця. Приголомшлива закуска готова!

Запорізькі канапе з оселедцем зникнуть зі столу досить швидко. Тому радимо готувати їх відразу вдвічі більше. Про те, що канапе залишаться після застілля, можете не перейматися. Ця закуска матиме справжній успіх. До речі, готуються такі мініатюрні бутерброди дуже швидко , тому їх можна подавати як у будні, так і на  свята.