Поєднавши картоплю із субпродуктом, зможете отримати шикарні котлети, які будуть ідеально підходити до будь-якого гарніру. Навіть без додавання м’яса вони вийдуть надзвичайно ситними та смачними. Як приготувати картопляні котлети? з печінкою дізнайтесь сьогодні.

Для більшої соковитості страви обов’язково використовуйте велику цибулину та зелень. Також додайте в котлети твердий сир, який у процесі смаження розплавиться. Ну і не забудьте про спеції, які подарують страві приголомшливий аромат.

Як приготувати картопляні котлети з печінкою.

Обвалювати котлети з картоплі слід в панірувальних сухарях. Тоді вони точно не втратять форму під час обсмажування. До того ж готові вироби завдяки такому паніруванню матимуть дуже апетитну скоринку.

складові:

  • Картопля 500 г
  • Куряча печінка 350 г
  • Твердий сир 80 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Петрушка 0,5 пуч.
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Паприка 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Панірувальні сухарі

Приготування:

  1. Очищаємо цибулю. Нарізаємо  дрібно. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній цибулю до напівпрозорості.
    котлети
  2. Ретельно промиваємо курячу печінку під проточною водою.  Поміщаємо її в каструлю. Заливаємо субпродукт водою.
  3. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Підсолюємо воду. Варимо печінку на середньому вогні протягом 10 хвилин. Потім даємо їй трохи охолонути.
  4. Пропускаємо відварений субпродукт через м’ясорубку або подрібнюємо його, використовуючи блендер. Додаємо курячу печінку до цибулі. Перемішуємо їх та обсмажуємо протягом 2 хвилин. Забираємо з вогню.
  5. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її шматочками  або залишаємо цілою. Відварюємо картоплю у підсоленій воді до готовності. Потім подрібнюємо у  пюре, використовуючи товкачку.
    котлети
  6. Натираємо на тертці твердий сир. Промиваємо під проточною водою петрушку. Обсушуємо її. Дрібно нарізаємо зелень. Всипаємо сир і петрушку до картопляного пюре. Розбиваємо в пюре  яйце.
  7. Також додаємо до картоплі печінку з цибулею. Всипаємо паприку, сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
    котлети
  8. Руками, змоченими у воді, формуємо з картопляно-печінкової суміші котлети бажаної форми. Обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях.
  9. Розігріваємо олію на сковороді. Обсмажуємо заготовки з двох сторін до апетитної рум’яної скоринки. Готово!

Спробуйте зробити соус на основі сметани до цих картопляних котлеток. Візьміть кілька великих зубчиків часнику. Пропустіть їх через прес. Подрібніть свіжу петрушку. З’єднайте сметану з часником та зеленню. Додайте сіль за смаком і добре все перемішайте. Сметанний соус готовий до подачі.