Усі господині начиняють зрази по-своєму. Деякі наповнюють картопляне тісто грибами, інші— м’ясним фаршем, треті – яйцями із зеленню. Ми ж пропонуємо вам цікавіший і досить економний варіант начинки для такої страви. Запевняємо, після першої дегустації картопляні зрази з печінкою стануть часто з’являтися на столі.

Щоб наповнення для такої страви  було ситніше, рекомендуємо додати до субпродукту ще й відварені яйця  . З ними готові зрази будуть виглядати дуже ефектно і красиво в розрізі.

Як приготувати картопляні зрази з печінкою

Перед тим як приступати до замішування тіста, зачекайте, поки пюре трохи охолоне. Справа в тому, що гаряча картопля вбере в себе набагато більше пшеничного борошна, ніж холодна. До того ж на заміс тіста  вам доведеться витратити ще й додатковий час.

складові:

  • Картопля 400 г
  • Пшеничне борошно 120 г
  • Сіль за смаком
  • Куряча печінка 250 г
  • Яйце 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія 5 ст. л.

Приготування:

  1. Очищаємо картоплю. Поміщаємо її в каструлю. Заливаємо картоплю водою. Злегка підсолюємо. Відварюємо її до готовності (протягом 15-20 хвилин). Зливаємо відвар. Розминаємо картоплю за допомогою товкача до стану пюре.
  2. До охолодженої картоплі, всипаємо пшеничне борошно (частинами). Замішуємо пластичне однорідне тісто руками, змащеними олією.
    зрази
  3. Готуємо начинку. Ретельно промиваємо печінку. Видаляємо весь жир та плівочки. Нарізаємо курячу печінку довільними шматочками. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібними шматочками.
  4. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній цибулю протягом 5 хвилин до напівпрозорості. Додаємо до неї  шматочки печінки. Перемішуємо. Обсмажуємо ще 15 хвилин.
  5. Додаємо до цибулі та печінки сіль та чорний перець. Охолоджуємо начинку. Потім пропускаємо її через м’ясорубку або подрібнюємо, використовуючи блендер.
  6. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх. Нарізаємо  яйця. Додаємо їх до печінкової маси. Перемішуємо до однорідності.
    зрази
  7. Розділяємо картопляне тісто на шматочки однакового розміру. Скочуємо їх у кульки, кожну з яких перетворюємо на плоский коржик.
  8. На центр круглих заготовок викладаємо по 1 ст. л. начинки. Щільно з’єднуємо краї коржів. Надаємо їм круглу форму.
  9. На розігрітій сковороді з маслом обсмажуємо заготовки на середньому вогні з двох сторін (приблизно по 4 хвилини з кожної) до рум’яності.
    зрази

Їжте картопляні зрази з курячою печінкою, поки вони ще теплі. Так ви зможете повною мірою насолодитися їх ніжним смаком.