Усі господині начиняють зрази по-своєму. Деякі наповнюють картопляне тісто грибами, інші— м’ясним фаршем, треті – яйцями із зеленню. Ми ж пропонуємо вам цікавіший і досить економний варіант начинки для такої страви. Запевняємо, після першої дегустації картопляні зрази з печінкою стануть часто з’являтися на столі.
Щоб наповнення для такої страви було ситніше, рекомендуємо додати до субпродукту ще й відварені яйця . З ними готові зрази будуть виглядати дуже ефектно і красиво в розрізі.
Як приготувати картопляні зрази з печінкою
Перед тим як приступати до замішування тіста, зачекайте, поки пюре трохи охолоне. Справа в тому, що гаряча картопля вбере в себе набагато більше пшеничного борошна, ніж холодна. До того ж на заміс тіста вам доведеться витратити ще й додатковий час.
складові:
- Картопля 400 г
- Пшеничне борошно 120 г
- Сіль за смаком
- Куряча печінка 250 г
- Яйце 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Соняшникова олія 5 ст. л.
Приготування:
- Очищаємо картоплю. Поміщаємо її в каструлю. Заливаємо картоплю водою. Злегка підсолюємо. Відварюємо її до готовності (протягом 15-20 хвилин). Зливаємо відвар. Розминаємо картоплю за допомогою товкача до стану пюре.
- До охолодженої картоплі, всипаємо пшеничне борошно (частинами). Замішуємо пластичне однорідне тісто руками, змащеними олією.
- Готуємо начинку. Ретельно промиваємо печінку. Видаляємо весь жир та плівочки. Нарізаємо курячу печінку довільними шматочками. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібними шматочками.
- Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній цибулю протягом 5 хвилин до напівпрозорості. Додаємо до неї шматочки печінки. Перемішуємо. Обсмажуємо ще 15 хвилин.
- Додаємо до цибулі та печінки сіль та чорний перець. Охолоджуємо начинку. Потім пропускаємо її через м’ясорубку або подрібнюємо, використовуючи блендер.
- Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх. Нарізаємо яйця. Додаємо їх до печінкової маси. Перемішуємо до однорідності.
- Розділяємо картопляне тісто на шматочки однакового розміру. Скочуємо їх у кульки, кожну з яких перетворюємо на плоский коржик.
- На центр круглих заготовок викладаємо по 1 ст. л. начинки. Щільно з’єднуємо краї коржів. Надаємо їм круглу форму.
- На розігрітій сковороді з маслом обсмажуємо заготовки на середньому вогні з двох сторін (приблизно по 4 хвилини з кожної) до рум’яності.
Їжте картопляні зрази з курячою печінкою, поки вони ще теплі. Так ви зможете повною мірою насолодитися їх ніжним смаком.