Хрумка маринована капуста з часником та морквою – Бажана закуска на будь-якому столі. Вона підходить практично під усі гарніри.

Маленька порада. Якщо ви хочете, щоб закуска виглядала яскравішою, а її смак був ще цікавішим, можете додати до капусти болгарський перець. Візьміть 2 великі перчики. Промийте їх, видаліть плодоніжки та насіння. Потім наріжте солодкий перець соломкою і додайте його до решти овочів.

Як готується соковита маринована капуста з часником

Для того, щоб правильно зробити маринад Вам необхідно використовувати склянку об’ємом 200 мл. Тоді всі пропорції будуть правильно дотримані, і ваша капусточка вийде надзвичайно пікантною і смачною.

складові:

  • Капуста білокачанна 1,5 кг
  • Морква 2 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Вода 1 л
  • Цукор 0,5 скл.
  • Оцет 0,5 скл.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Чорний перець (горошком) 10 шт.
  • Соняшникова олія 0,5 скл.

Приготування:

  1. Відокремте верхнє листя капусти. Дрібно наріжте її за допомогою гострого ножа або овочечистки. Перекладіть капусту у велику глибоку ємність.
    капуста
  2. Очистіть моркву. Натріть її на тертці для моркви корейської (або на тертці з великими отворами). Додайте її до капусти. Добре  перемішайте.
  3. Приготуйте маринад. Влийте в каструлю чисту воду. Всипте цукор та велику кам’яну сіль. Додайте лаврове листя та горошинки чорного перцю. Перемішайте усі інгредієнти.
    капуста
  4. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Варіть маринад протягом 7 хвилин (до повного розчинення солі та цукру). Влийте в каструлю соняшникову олію та столовий оцет. Перемішайте все. Заберіть суміш із вогню.
  5. Очистіть часник. Розріжте зубчики на кілька частин. Додайте часник до капусти з морквою. Залийте овочі киплячим маринадом.
    капуста
  6. Поставте  на капусту вантаж. Залишіть її на ніч (хоча б на 10 годин) за кімнатної температури. Потім розкладіть капусту по чистим та сухим банкам. Щільно закрийте ємності та відправте їх на 24 години в холодильник. Готово!

Через добу хрумку та дуже пікантну закуску вже можна буде дегустувати. Зберігайте мариновану даним способом капусту не довше 14 днів у холодильнику.