Хрумка маринована капуста з часником та морквою – Бажана закуска на будь-якому столі. Вона підходить практично під усі гарніри.
Маленька порада. Якщо ви хочете, щоб закуска виглядала яскравішою, а її смак був ще цікавішим, можете додати до капусти болгарський перець. Візьміть 2 великі перчики. Промийте їх, видаліть плодоніжки та насіння. Потім наріжте солодкий перець соломкою і додайте його до решти овочів.
Як готується соковита маринована капуста з часником
Для того, щоб правильно зробити маринад Вам необхідно використовувати склянку об’ємом 200 мл. Тоді всі пропорції будуть правильно дотримані, і ваша капусточка вийде надзвичайно пікантною і смачною.
складові:
- Капуста білокачанна 1,5 кг
- Морква 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Вода 1 л
- Цукор 0,5 скл.
- Оцет 0,5 скл.
- Сіль 2 ст. л.
- Чорний перець (горошком) 10 шт.
- Соняшникова олія 0,5 скл.
Приготування:
- Відокремте верхнє листя капусти. Дрібно наріжте її за допомогою гострого ножа або овочечистки. Перекладіть капусту у велику глибоку ємність.
- Очистіть моркву. Натріть її на тертці для моркви корейської (або на тертці з великими отворами). Додайте її до капусти. Добре перемішайте.
- Приготуйте маринад. Влийте в каструлю чисту воду. Всипте цукор та велику кам’яну сіль. Додайте лаврове листя та горошинки чорного перцю. Перемішайте усі інгредієнти.
- Доведіть вміст каструлі до кипіння. Варіть маринад протягом 7 хвилин (до повного розчинення солі та цукру). Влийте в каструлю соняшникову олію та столовий оцет. Перемішайте все. Заберіть суміш із вогню.
- Очистіть часник. Розріжте зубчики на кілька частин. Додайте часник до капусти з морквою. Залийте овочі киплячим маринадом.
- Поставте на капусту вантаж. Залишіть її на ніч (хоча б на 10 годин) за кімнатної температури. Потім розкладіть капусту по чистим та сухим банкам. Щільно закрийте ємності та відправте їх на 24 години в холодильник. Готово!
Через добу хрумку та дуже пікантну закуску вже можна буде дегустувати. Зберігайте мариновану даним способом капусту не довше 14 днів у холодильнику.