Люблю  подавати варену картоплю з оселедцем , який мариную сама особисто. Раджу приготувати за цим рецептом .

Як приготувати одеську закуску: маринований оселедець

оселедець маринований

складові:

  • Оселедець 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вода 200 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чорний перець (горошком) 8 шт.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця 1 ч. л.
  • Соняшникова олія 2 ст. л.

Приготування:

  1. Насамперед приготуйте маринад. У сотейник перелийте воду. Всипте туди цукор, сіль, покладіть горошини перцю та лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння та варіть 2 хвилини. Готову рідину остудіть повністю.
  2. Слабосолоний оселедець обробіть на філе. Наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лимон обдайте окропом, наріжте скибочками. За потреби видаліть кісточки.маринований оселедець
  3. Маринувати рибу в такий спосіб краще у невеликих скляних ємностях. На дно чистої баночки викладіть шар із оселедця. На рибу викладіть  шар  цибулі, а потім   викладіть лимонні скибочки на цибулю.
  4. Оселедець з цибулею і лимоном залийте холодним маринадом, попередньо прибравши лаврові листи. Банки щільно закрийте кришками і приберіть в холодильник. Маринуйте оселедець  протягом 12 годин.оселедець з лимоном

Після закінчення часу можете ставити рибку на стіл. Це чудова закуска до картоплі та інших гарячих гарнірів. Традиційно в Одесі маринований  оселедець поливають олією і змащують гірчицею в зернах. Філе буквально тане у роті.