Люблю подавати варену картоплю з оселедцем , який мариную сама особисто. Раджу приготувати за цим рецептом .
Як приготувати одеську закуску: маринований оселедець
складові:
- Оселедець 1 шт.
- Лимон 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Вода 200 мл
- Лавровий лист 2 шт.
- Чорний перець (горошком) 8 шт.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Цукор 1 ч. л.
- Діжонська гірчиця 1 ч. л.
- Соняшникова олія 2 ст. л.
Приготування:
- Насамперед приготуйте маринад. У сотейник перелийте воду. Всипте туди цукор, сіль, покладіть горошини перцю та лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння та варіть 2 хвилини. Готову рідину остудіть повністю.
- Слабосолоний оселедець обробіть на філе. Наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лимон обдайте окропом, наріжте скибочками. За потреби видаліть кісточки.
- Маринувати рибу в такий спосіб краще у невеликих скляних ємностях. На дно чистої баночки викладіть шар із оселедця. На рибу викладіть шар цибулі, а потім викладіть лимонні скибочки на цибулю.
- Оселедець з цибулею і лимоном залийте холодним маринадом, попередньо прибравши лаврові листи. Банки щільно закрийте кришками і приберіть в холодильник. Маринуйте оселедець протягом 12 годин.
Після закінчення часу можете ставити рибку на стіл. Це чудова закуска до картоплі та інших гарячих гарнірів. Традиційно в Одесі маринований оселедець поливають олією і змащують гірчицею в зернах. Філе буквально тане у роті.