Не для всіх смажених пиріжків потрібно використовувати молоко чи кефір, щоб замісити відмінне тісто. Наш сьогоднішній рецепт зможе вам це довести. Золотисті міні-пиріжки з м’ясом стануть однією з найулюбленіших ваших закусок, над приготуванням якої не потрібно довго корпіти.
Щоб начинка була соковитою, радимо додати до фаршу побільше цибулі. 1 ст. л. холодної води. З такими додатковими інгредієнтами м’ясо в жодному разі не буде сухим. Якщо ви будете використовувати свинину, а не курку, тоді про це взагалі не доведеться хвилюватися.
Як приготувати відмінні міні-пиріжки з м’ясом.
Ви можете надати досить цікаву форму закусці. Для цього після того, як ви скріпите краї заготовок з тіста з начинкою, пройдіться виделкою. Так вам вдасться зробити гарні фігурні пиріжки.
складові:
- Вода 200 мл
- Пшеничне борошно 350 г
- Соняшникова олія 160 мл
- Сіль 2 ч. л.
- Свинячий фарш 250 г
- Цибуля 1 шт.
- Зелена цибуля 0,25 пуч.
- кріп 0,25 пуч.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Зіра 0,5 ч. л.
- Паприка 0,5 ч. л.
Приготування:
- Замішуємо тісто. У глибоку ємність вливаємо 175 мл окропу. Додаємо 1 ч. л. солі та пшеничне борошно. Перемішуємо усі інгредієнти. Вливаємо 20 мл олії.
- Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Поміщаємо його в миску. Залишаємо за кімнатної температури на 15 хвилин.
- Готуємо начинку. Очищаємо цибулю від лушпиння. Максимально дрібно її нарізаємо. Промиваємо під проточною водою зелену цибулю та кріп. Їх також подрібнюємо.
- Викладаємо в миску свинячий фарш. Додаємо до нього 25 мл води, 2 види цибулі та кріп. Всипаємо сіль, зіру, паприку та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо до отримання однорідної маси.
- Розкочуємо тісто, що відпочило, у великий тонкий пласт. Складаємо його у кілька шарів. Розрізаємо тісто на прямокутні заготовки. Розгортаємо їх і складаємо один на одного. Знову розрізаємо тісто на прямокутні шматочки.
- На половину кожної заготовки викладаємо м’ясну начинку. Накриваємо її другою частиною тіста. Скріплюємо краї.
- Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній міні-пиріжки з м’ясом до золотистого кольору з обох боків.
Такі міні-пиріжки, як і більшість смажених виробів із тіста, ми рекомендуємо викласти на паперовий рушник. Він вбере у собе зайвий жир. А ви отримаєте хрумку закуску.