Не для всіх смажених пиріжків потрібно використовувати молоко чи кефір, щоб замісити відмінне тісто. Наш сьогоднішній рецепт зможе вам це довести. Золотисті міні-пиріжки з м’ясом стануть однією з найулюбленіших ваших закусок, над приготуванням якої не потрібно довго корпіти.

Щоб начинка була соковитою, радимо додати до фаршу побільше цибулі. 1 ст. л. холодної води. З такими додатковими інгредієнтами м’ясо в жодному разі не буде сухим. Якщо ви будете використовувати свинину, а не курку, тоді про це взагалі не доведеться хвилюватися.

Як приготувати відмінні міні-пиріжки з м’ясом.

Ви можете надати досить цікаву форму закусці. Для цього після того, як ви скріпите краї заготовок з тіста з начинкою, пройдіться виделкою. Так вам вдасться зробити гарні фігурні пиріжки.

складові:

  • Вода 200 мл
  • Пшеничне борошно 350 г
  • Соняшникова олія 160 мл
  • Сіль 2 ч. л.
  • Свинячий фарш 250 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Зелена цибуля 0,25 пуч.
  • кріп 0,25 пуч.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Зіра 0,5 ч. л.
  • Паприка 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Замішуємо тісто. У глибоку ємність вливаємо 175 мл окропу. Додаємо 1 ч. л. солі та пшеничне борошно. Перемішуємо усі інгредієнти. Вливаємо 20 мл олії.
  2. Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Поміщаємо його в миску. Залишаємо за кімнатної температури на 15 хвилин.
    пиріжки
  3. Готуємо начинку. Очищаємо цибулю від лушпиння. Максимально дрібно її нарізаємо. Промиваємо під проточною водою зелену цибулю та кріп. Їх також подрібнюємо.
  4. Викладаємо в миску свинячий фарш. Додаємо до нього 25 мл води, 2 види цибулі та кріп. Всипаємо сіль, зіру, паприку та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо до отримання однорідної маси.
    пиріжки
  5. Розкочуємо тісто, що відпочило, у великий тонкий пласт. Складаємо його у кілька шарів. Розрізаємо тісто на прямокутні заготовки. Розгортаємо їх і складаємо один на одного. Знову розрізаємо тісто на прямокутні шматочки.
  6. На половину кожної заготовки викладаємо м’ясну начинку. Накриваємо її другою частиною тіста. Скріплюємо краї.
    пиріжки
  7. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній міні-пиріжки з м’ясом до золотистого кольору з обох боків.

Такі міні-пиріжки, як і більшість смажених виробів із тіста, ми рекомендуємо викласти на паперовий рушник. Він  вбере у собе  зайвий жир. А ви отримаєте хрумку закуску.