Зазвичай готую солодкі начинки для млинців: яблучне повидло, сир із родзинками або заварний крем. Але коли хочеться зробити з них закуску,то роблю млинці з капустою. На заварному тісті вони виходять, як подушки, м’якими та пружними.
Звичайно, млинці – страва не для лінивих. Якщо ви наважилися спекти млинці, у мене на прикметі є дуже вдалий рецепт. Тісто – казка!
Як приготувати млинці з капустою на заварному тісті
Весь секрет такого тіста для млинців у окропі, на якому я його готую. Завдяки гарячій воді тісто береться бульбашками, воно не рветься і гарно рум’яниться. А соковита начинка лише покращує смак млинців.
складові:
- Молоко 0,5 л
- Вода 0,65 л
- Яйце 3 шт.
- Пшеничне борошно 250 г
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Соняшникова олія 5 ст. л.
- Вершкове масло 40 г
Приготування:
- Насамперед потрібно спекти млинці. Для цього в глибокій мисці з’єднайте молоко кімнатної температури з 3 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. цукру та сіллю. У суміш вбийте яйця. Знову все змішайте.
- Далі введіть у рідину 500 мл гарячої води. Порційно підсипаючи борошно в миску, замісіть тісто, як на млинці. Дайте йому постояти хвилин 10. Готуйте млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією.
- Тепер приготуйте начинку. Капусту нашаткуйте і викладіть у сковороду з товстим дном. Додайте приблизно 150 мл гарячої води, накрийте кришкою і тушкуйте на вогні вище за середнє близько 10 хвилин.
- Коли капуста розм’якшиться, додайте олію та вершкове масло , сіль і перець за смаком. Обсмажуйте капусту до рум’яності. Пересипте її ложкою цукру, щоб та карамелізувалась.
Начинка готова! Залишилось лише начинити млинці, і можна ставити їх на стіл. Якщо хочете попередньо підрум’янити страву, раджу використовувати вершкове масло. Так вийде смачніше. Такі млинці я поливаю сметаною і подаю як закуску. Смачного!