Зазвичай готую  солодкі начинки для млинців: яблучне повидло, сир із родзинками або заварний крем. Але коли хочеться зробити з них закуску,то роблю  млинці з капустою. На заварному тісті вони виходять, як подушки, м’якими та пружними.

Звичайно, млинці – страва не для лінивих. Якщо ви наважилися спекти млинці, у мене на прикметі є дуже вдалий рецепт. Тісто – казка!

Як приготувати млинці з капустою на заварному тісті

млинці на заварному тісті

Весь секрет такого тіста для млинців у окропі, на якому я його готую. Завдяки гарячій воді тісто береться бульбашками, воно не рветься і гарно рум’яниться. А соковита начинка лише покращує смак млинців.

складові:

  • Молоко 0,5 л
  • Вода 0,65 л
  • Яйце 3 шт.
  • Пшеничне борошно 250 г
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Капуста білокачанна 1 шт.
  • Соняшникова олія 5 ст. л.
  • Вершкове масло 40 г

Приготування:

  1. Насамперед потрібно спекти млинці. Для цього в глибокій мисці з’єднайте молоко кімнатної температури з 3 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. цукру та сіллю. У суміш вбийте яйця. Знову все змішайте.
  2. Далі введіть у рідину 500 мл гарячої води. Порційно підсипаючи борошно в миску, замісіть тісто, як на млинці. Дайте йому постояти хвилин 10. Готуйте млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією.млинці з капустою
  3. Тепер приготуйте начинку. Капусту нашаткуйте і викладіть у сковороду з товстим дном. Додайте приблизно 150 мл гарячої води, накрийте кришкою і тушкуйте на вогні вище за середнє близько 10 хвилин.
  4. Коли капуста розм’якшиться, додайте олію та вершкове масло , сіль і перець за смаком. Обсмажуйте капусту до рум’яності. Пересипте її ложкою цукру, щоб та карамелізувалась.млинці з капустою на заварному тісті

Начинка готова! Залишилось лише начинити млинці, і можна ставити їх на стіл. Якщо хочете попередньо підрум’янити страву, раджу використовувати вершкове масло. Так вийде смачніше. Такі млинці я поливаю сметаною і подаю як закуску. Смачного!