Приготувати смачні млинці, які до вподоби і наймолодшим членам сім’ї, і веганам, і тим, хто на правильному харчуванні, можливо. Молоко, яйця та пшеничне борошно, звичайно ж, не знадобляться. Печемо незвичайні та ніжні млинці з сочевиці на швидку руку.

Замочивши бобові увечері, вранці ви витратите лише 20 хвилин, щоб подати рідним смачний сніданок. Також ви можете зробити з сочевичних  млинців відмінну закуску. Так як вони дуже гнучкі, це чудова основа для налисників. Начиніть їх крем-сиром із зеленню, тоді вашій закусці не буде рівних.

млинці

Як приготувати млинці з сочевиці?

У тісто для млинців ви можете додавати спеції на свій смак. Ми рекомендуємо використовувати сушені прованські трави, мелену паприку та сіль із перцем. Але також ви можете всипати в тісто сочевичне і свої улюблені прянощі які вважаєте за потрібне.

складові

  • Сочевиця 150 г
  • Вода 600 мл
  • Прованські трави 0,5 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) 2 тріски.
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування

  1. Добре промиваємо сочевицю. Заливаємо її 300 мл чистої води. Залишаємо сочевицю на 3 години за кімнатної температури для замочування.
    млинці
  2. Відкидаємо бобові на сито. Поміщаємо сочевицю в глибоку миску. Заливаємо знову 300 мл чистої води. Використовуючи занурювальний блендер, подрібнюємо до стану ніжного пюре.
  3. Всипаємо до сочевиці мелену паприку та прованські трави. Додаємо сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
    млинці
  4. Змащуємо сковороду олією за допомогою кулінарного пензлика. Наносимо його тонким шаром. Обсмажуємо на сковороді млинці із сочевичного тіста.
  5. Готуємо млинці до тих пір, поки їхня поверхня не стане матовою (приблизно протягом 1,5 хвилини з кожного боку). Обсмажуємо на середньому вогні.
    млинці

В результаті у вас має вийти приблизно 8 великих млинців. Вони дуже поживні та ароматні. Тому ні дорослі, ні діти не зможуть відмовитися від такого апетитного перекусу. Подавайте млинці з червоної сочевиці зі сметаною або улюбленими соусами.