Коли на вулиці вирують морози, так і хочеться швидше прийти додому, щоб з’їсти щось смачне та зігріваюче. Намазка , приготована власноруч,  із сала з часником — саме такий варіант перекусу. Ця страва допоможе і голод вгамувати, і надати профілактику для організму. Адже перемелене сало з цілою головкою часнику і запашним перцем має  антивірусні властивості.

На приготування такої козацької закуски вам знадобиться не більше 20 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо, щоб наповнити цілу баночку до божевілля ароматною намазкою. Тому за бажанням можете збільшити кількість всіх інгредієнтів відразу вдвічі, щоб зробити ще додаткову порцію такої смакоти.

Як готується ароматна намазка із сала з часником

Для подрібнення продуктів, що входять до складу цієї страви, знадобиться м’ясорубка. Також можете використовувати для цієї мети і блендер. Щодо перцю горошком, то його ми рекомендуємо подрібнити у ступці. Тоді він віддасть весь свій аромат закусці. Якщо у вас немає такого девайсу, можете брати вже готовий чорний мелений перець (тільки гарної перевіреної фірми!).

складові

  • Сало 500 г
  • Часник 1 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Чорний перець (горошком) 15 шт.
  • Перець запашний 10 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Лавровий лист 1 шт.

Приготування

  1. Зрізаємо шкірку із сала. Нарізаємо його на довільні шматочки, які легко перемелювати через м’ясорубку. Очищаємо часник від лушпиння.
    намазування
  2. Ретельно промиваємо свіжу петрушку під проточною водою. Добре її обсушуємо. Відрізаємо товсті стебла.
  3. Перемелюємо за допомогою м’ясорубки сало, часник та петрушку. Беремо лавровий лист. Також перекручуємо його через м’ясорубку. Повторно подрібнюємо усі інгредієнти ще двічі.
    намазування
  4. У ступці розтираємо запашний перець та горошинки чорного перцю. Додаємо отриману ароматну суміш до маси із сала.
  5. Всипаємо сіль. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної консистенції. Поміщаємо готову намазку в чисту суху банку та щільно закриваємо її кришкою.
    намазування

Зберігати подібну заготівлю із сала слід у холодильнику. Діставайте її, щоб зробити смачні бутерброди (До борщу або просто для швидкого перекусу). Намажте перемелене сало з часником на скибочку свіжого чорного хліба. За бажання прикрасьте бутерброди свіжою зеленню і негайно приступайте до їх дегустації. Смачного!