Існує безліч варіантів начинок для печінкового рулету – яйця, овочі, плавлений сир… Але сьогоднішній рецепт має  ніжну начинку з маслом  та зеленню, що надає страві приємну текстуру.

Щодо основного інгредієнта, ми рекомендуємо використовувати саме курячий субпродукт, оскільки це забезпечить страві надзвичайно ніжну консистенцію. Крім того, куряча печінка готується швидше, ніж свиняча або яловича, що є її найбільшою перевагою.

Як приготувати печінковий рулет з маслом  та зеленню

Щоб зробити вдалі начинки, не забудьте за півгодини до приготування страви дістати вершкове масло з холодильника. Воно має встигнути стати м’яким. Тільки потім вже можна з’єднувати масло  з подрібненим кропом.

складові:

  • Куряча печінка 1 кг
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Вершкове масло 250 г
  • Часник 3 зуб.
  • Чорний перець (мелений) 2 дрібки.
  • Сіль за смаком
  • кріп за смаком
  • Соняшникова олія

Приготування:

  1. Готуємо курячу печінку. Ополіскуємо її. Видаляємо всі жирові прожилки. Нарізаємо її невеликими шматочками. Поміщаємо печінку в каструлю з окропом. Злегка її підсолюємо. Після закипання варимо субпродукт протягом 15 хвилин, регулярно знімаючи піну.
    рулет
  2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її великими шматочками. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з великими отворами. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес або дуже дрібно нарізаємо.
  3. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо моркву з цибулею та часником на помірному вогні протягом 10 хвилин. Даємо овочам охолонути.
  4. Беремо охолоджену печінку. Пропускаємо її із обсмаженими овочами через м’ясорубку. Додаємо сіль, чорний мелений перець та 50 г розм’якшеного вершкового масла. Перемішуємо всі інгредієнти до ніжної ніжної маси.
    рулет
  5. Готуємо начинку. Промиваємо кріп. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень. Додаємо її і сіль до 200 г розм’якшеного вершкового мала. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
  6. Застилаємо робочу поверхню харчовою плівкою. Викладаємо на неї печінкову масу. Поступово її розподіляємо, використовуючи кулінарний пензлик.
  7. Зверху викладаємо начинку із вершкового масла. Акуратно розмазуємо її  на  масі з курячої печінки, трохи відступаючи від країв. Згортаємо все у щільний рулет за допомогою харчової плівки. Відправляємо його на ніч у холодильник.
    рулет

6-8 годин цілком достатньо, щоб масляна  начинка застигла. Тому готовий рулет дуже зручно нарізати на порційні шматочки. До речі, не забудьте дістати його за півгодини до подачі на стіл. За цей час масло трохи підтане, завдяки чому рулет вийде ще смачнішим.