Сьогодні готуємо  простий паштет із курячої печінки.

Як приготувати паштет з курячої печінки.

печінковий паштет

Знаю, що більшість наших господинь  вже вміють готувати печінковий паштет. Цю закуску, подібну до тушонки, зазвичай закочують у банки і відправляють у комору на зиму. Перед Новим роком як знахідка! Але сьогодні я поділюся рецептом паштету на кожен день!

складові

  • Цибуля 2 шт.
  • Жовтки 3 шт.
  • Вершкове масло 200 г
  • Куряча печінка 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Морква 2 шт.
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування

  1. Спочатку давайте розберемося з печінкою. Очистіть її від плівки і промийте. Відваріть печінку в підсоленій воді до готовності: протягом 5-10 хвилин. Далі злийте воду, печінку остудіть. простий паштет
  2. Поки куряча печінка охолоджується, зваріть моркву або приготуйте її на пару. Потім почистіть моркву  і довільно поріжте . Цибулю подрібніть і обсмажте на повільному вогні з невеликою кількістю олії.
  3. Відварену курячу печінку, моркву та цибулю пересипте в чашу блендера. Туди ж відправте варені жовтки. Пробийте інгредієнти до однорідної маси. У процесі подрібнення додайте сіль та перець, вершкове масло.простий паштет із курячої печінки

Звичайно, ви можете додати  в паштет  улюблені спеції: чебрець, сушений базилік, паприку… Дуже смачна намазка виходить із дрбно порізаними  в’яленими томатами. Але її термін придатності із додаванням цього інгредієнта автоматично зменшується вдвічі. У холодильнику чистий паштет можна зберігати до 4 днів. Смачного!