Сьогодні готуємо простий паштет із курячої печінки.
Як приготувати паштет з курячої печінки.
Знаю, що більшість наших господинь вже вміють готувати печінковий паштет. Цю закуску, подібну до тушонки, зазвичай закочують у банки і відправляють у комору на зиму. Перед Новим роком як знахідка! Але сьогодні я поділюся рецептом паштету на кожен день!
складові
- Цибуля 2 шт.
- Жовтки 3 шт.
- Вершкове масло 200 г
- Куряча печінка 1 кг
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Морква 2 шт.
- Соняшникова олія за смаком
Приготування
- Спочатку давайте розберемося з печінкою. Очистіть її від плівки і промийте. Відваріть печінку в підсоленій воді до готовності: протягом 5-10 хвилин. Далі злийте воду, печінку остудіть.
- Поки куряча печінка охолоджується, зваріть моркву або приготуйте її на пару. Потім почистіть моркву і довільно поріжте . Цибулю подрібніть і обсмажте на повільному вогні з невеликою кількістю олії.
- Відварену курячу печінку, моркву та цибулю пересипте в чашу блендера. Туди ж відправте варені жовтки. Пробийте інгредієнти до однорідної маси. У процесі подрібнення додайте сіль та перець, вершкове масло.
Звичайно, ви можете додати в паштет улюблені спеції: чебрець, сушений базилік, паприку… Дуже смачна намазка виходить із дрбно порізаними в’яленими томатами. Але її термін придатності із додаванням цього інгредієнта автоматично зменшується вдвічі. У холодильнику чистий паштет можна зберігати до 4 днів. Смачного!