Готове тісто філо в замороженому вигляді продається у багатьох супермаркетах. Це шикарна основа як для солодкої, так і солоної випічки. Тісто необхідно лише дістати з морозилки за 2 години до початку приготування та залишити його на кухні у запечатаній упаковці (так воно не втратить вологу). Робота з такими листами досить проста. Головне діяти дуже швидко, щоб тісто не підсохло. Взявши листи філо, ви зможете всього за півгодини приготувати шикарний пиріг зі шпинатом та сиром. Потім вам залишиться лише дочекатися його із духовки.

Якщо в процесі приготування тісто трохи підсохне або порветься, панікувати не потрібно. Просто щедріше змастіть листи вершковим маслом. Тоді ви отримаєте рум’яну і дуже шарувату домашню випічку.

Як приготувати сирний пиріг зі шпинатом і сиром

Велика кількість начинки може спершу налякати вас. Однак пам’ятайте, що під час випікання вона значно зменшиться у розмірі, оскільки осяде. Важливо лише її не пересолити. Якщо ви берете такий сир як фета, бринза або сулугуні, будьте обережні з кількістю солі.

складові:

  • Тісто філо 500 г
  • Шпинат 500 г
  • Сир фета 500 г
  • Зелена цибуля 100 г
  • кріп 0,5 пуч.
  • Петрушка 0,5 пуч.
  • Яйце 6 шт.
  • Вершкове масло 200 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте начинку. Ретельно промийте шпинат під проточною водою. Обсушіть його. Наріжте шпинат великими шматочками. Промийте петрушку та кріп. Дрібно їх наріжте.
  2. Також візьміть зелену цибулю. Подрібніть її. Візьміть фету. Подрібніть її вилкою. З’єднайте у глибокій ємності всі підготовлені інгредієнти.
    пиріг
  3. В окремій мисці збийте яйця. Влийте отриману суміш до зелені та сиру. За потреби додайте трохи солі. Поперчіть все. Добре перемішайте інгредієнти.
  4. Розтопіть вершкове масло. Змастіть ним дно та боки форми для випікання. Викладіть  листи  тіста філо так, щоб його краї звисали. Змастіть їх розтопленим вершковим маслом.
  5. Зверху викладіть третину загальної кількості начинки. Розрівняйте її. Потім знову помістіть кілька листів тіста, не забуваючи промазувати їх маслом. Викладіть ще одну частину начинки.
    пиріг
  6. Далі знову помістіть кілька листів тіста. Чергуйте таким чином шари. Накрийте пиріг краями тіста філо. Змастіть все вершковим маслом.
  7. Зробіть надрізи на пирозі у вигляді квадратиків, але не доходьте до дна форми. Відправте  його в розігріту до 190 градусів духовку на 50-60 хвилин.
    пиріг

Розрізавши закусочний пиріг на квадратики перед випіканням, ви спростите собі процес розділення готової страви. на порційні шматочки. Гаряча або повністю холодна чи  тепла – ця випічка смачна в будь-якому вигляді.