Булочки дуже смачні і м’які. А чого тільки варта її м’ясна начинка!
Як приготувати пишні булочки з м’ясом у духовці
Щоб спекти таку смакоту, не потрібно використовувати пекарські дріжджі. І без них булочки вийдуть дуже пишними та повітряними. Головне – додайте в тісто розпушувач. А перед цим обов’язково перевірте його термін придатності, щоб бути впевненим у тому, що булочки будуть відмінними.
складові:
- Кефір 300 мл
- Яйце 1 шт.
- Цукор 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Розпушувач 1 ч. л.
- Пшеничне борошно 600 г
- Сметана 100 г
- Вершкове масло 50 г
- Свинячий фарш 600 г
- Цибуля 2 шт.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Паприка за смаком
- Яєчний жовток 1 шт.
- Молоко 1 ст. л.
Приготування:
- Готуємо тісто. У глибоку миску вливаємо кефір кімнатної температури. Вбиваємо яйце. Всипаємо цукор. Добре все збиваємо за допомогою ручного віночка. Додаємо сметану. Перемішуємо до однорідності.
- З’єднуємо в окремій мисці пшеничне борошно, 1 ч. л. солі та розпушувач для тіста. Поступово додаємо їх у суміш кефіру. Перемішуємо усі інгредієнти.
- Вливаємо в отриману масу розтоплене вершкове масло. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Поміщаємо його в миску. Накриваємо рушником. Відправляємо тісто на 60 хвилин у тепле місце.
- Готуємо начинку. Чистимо цибулю. Дрібно нарізаємо. Додаємо цибулю до свинячого фаршу. Всипаємо сіль, чорний мелений перець та солодку паприку. Перемішуємо до однорідності.
- Припилюємо робочу поверхню пшеничним борошном. Вимішємо на ній тісто. Скочуємо його в ковбаску. Поділяємо її на 9 рівних частин, з кожної формуємо кульки. Змащуємо їх олією.
- Розкочуємо кожну заготівлю в коржик. Використовуючи круглу кулінарну форму меншого діаметра, вирізаємо з них невеликі коржики.
- Відокремлені краї тіста складаємо втричі. Викладаємо їх зверху на коржики. У кожне сформоване гніздо поміщаємо м’ясну начинку. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом, змащений маслом.
- Збиваємо яєчний жовток із молоком. Змащуємо ним верх булочок, використовуючи кулінарний пензлик. Поміщаємо лист у розігріту до 180 градусів духовку до готовності (рум’яності).
Перед тим як відправляти булочки запікатися, радимо посипати їх чорним кунжутом. Зробіть це після змащування тіста яєчним жовтком. Всього один невеликий штрих – і домашні булочки стануть в рази апетитнішими!