Булочки дуже   смачні і м’які. А чого тільки варта її  м’ясна начинка!

булочки

Як приготувати пишні булочки з м’ясом у духовці

Щоб спекти таку смакоту, не потрібно використовувати пекарські дріжджі. І без них булочки вийдуть дуже пишними та повітряними. Головне – додайте в тісто розпушувач. А перед цим обов’язково перевірте його термін придатності, щоб бути впевненим у тому, що булочки будуть відмінними.

складові:

  • Кефір 300 мл
  • Яйце 1 шт.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Пшеничне борошно 600 г
  • Сметана 100 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Свинячий фарш 600 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Паприка за смаком
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Молоко 1 ст. л.

Приготування:

  1. Готуємо тісто. У глибоку миску вливаємо кефір кімнатної температури. Вбиваємо яйце. Всипаємо цукор. Добре все збиваємо за допомогою ручного віночка. Додаємо сметану. Перемішуємо до однорідності.
    булочки
  2. З’єднуємо в окремій мисці пшеничне борошно, 1 ч. л. солі та розпушувач для тіста. Поступово додаємо їх у суміш кефіру. Перемішуємо усі інгредієнти.
  3. Вливаємо в отриману масу розтоплене вершкове масло. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Поміщаємо його в миску. Накриваємо рушником. Відправляємо тісто на 60 хвилин у тепле місце.
  4. Готуємо начинку. Чистимо цибулю. Дрібно  нарізаємо. Додаємо цибулю до свинячого фаршу. Всипаємо сіль, чорний мелений перець та солодку паприку. Перемішуємо до однорідності.
  5. Припилюємо робочу поверхню пшеничним борошном. Вимішємо  на ній тісто. Скочуємо його в ковбаску. Поділяємо її на 9 рівних частин, з кожної формуємо кульки. Змащуємо їх олією.
    булочки
  6. Розкочуємо кожну заготівлю в коржик. Використовуючи круглу кулінарну форму меншого діаметра, вирізаємо з них невеликі коржики.
  7. Відокремлені краї тіста складаємо втричі. Викладаємо їх зверху на коржики. У кожне сформоване гніздо поміщаємо м’ясну начинку. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом, змащений маслом.
  8. Збиваємо яєчний жовток із молоком. Змащуємо ним верх булочок, використовуючи кулінарний пензлик. Поміщаємо лист у розігріту до 180 градусів духовку до готовності (рум’яності).

Перед тим як відправляти булочки запікатися, радимо посипати їх чорним кунжутом. Зробіть це після змащування тіста яєчним жовтком. Всього один невеликий штрих – і домашні булочки стануть в рази апетитнішими!