Яскравий рулет із оселедця з плавленим сиром та морквою- чудова закуска, яка може скласти конкуренцію знаменитій Шубі. Хоча вона має більше переваг, ніж цей салат. По-перше, готується такий рулет набагато швидше «Оселедець під шубою». По-друге, список інгредієнтів для цієї страви зовсім невеликий. По-третє, така закуска виглядає дуже ефектно і апетитно.
Як приготувати рулет із оселедця з плавленим сиром
Щоб рулет у розрізі виглядав красиво, радимо брати моркву для начинки , розміром з філе риби. Тоді вам не доведеться займатися ювелірною роботою.
складові:
- Оселедець 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Плавлений сир 90 г
- Вершкове масло 50 г
- Чорний перець (мелений) 2 дрібки.
- Сіль за смаком
- кріп 0,5 пуч.
Приготування:
- Беремо малосольний оселедець. Акуратно видаляємо голову і всі нутрощі. Промиваємо оселедець під проточною водою.
- Знімаємо плівку із риби. Проходимо ножем по хребту. Видаляємо всі кістки. Отримуємо в результаті 4 філе.
- Відварюємо велику морквину в трохи підсоленій воді до готовності (приблизно протягом півгодини). Даємо їй охолонути.
- Очищаємо моркву. Розрізаємо її на довгі смужки. Промиваємо кріп. Дрібно його нарізаємо.
- У миску поміщаємо вершковий сир та розм’якшене вершкове масло. Додаємо сіль та чорний мелений перець. Пробиваємо все занурювальним блендером до однорідності.
- До сирної маси додаємо подрібнений кріп. Ретельно все перемішуємо.
- Застилаємо обробну дошку харчовою плівкою. Викладаємо на неї 2 філе внахлест з однієї рибки, щоб не було між ними зазору.
- Викладаємо на рибу половину загальної кількості сирної маси. Поступово розподіляємо її по оселедцю.
- Зверху по центру викладаємо половину вареної моркви. Використовуючи харчову плівку, згортаємо все у щільний рулет.
- Відправляємо рулети на 3-4 години на холодильник для повного охолодження начинки. Готово!