Яскравий рулет із оселедця з плавленим сиром та морквою- чудова  закуска, яка може скласти конкуренцію знаменитій Шубі. Хоча вона має більше переваг, ніж цей салат. По-перше, готується такий рулет набагато швидше «Оселедець під шубою». По-друге, список інгредієнтів для цієї страви зовсім невеликий. По-третє, така закуска виглядає дуже ефектно і апетитно.

Як приготувати рулет із оселедця з плавленим сиром

Щоб рулет у розрізі виглядав  красиво, радимо брати моркву для начинки , розміром з філе риби. Тоді вам не доведеться займатися ювелірною роботою.

складові:

  • Оселедець 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Плавлений сир 90 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Чорний перець (мелений) 2 дрібки.
  • Сіль за смаком
  • кріп 0,5 пуч.

Приготування:

  1. Беремо малосольний оселедець. Акуратно видаляємо голову і всі нутрощі. Промиваємо оселедець під проточною водою.
    рулет
  2. Знімаємо плівку із риби. Проходимо ножем по хребту. Видаляємо всі кістки. Отримуємо в результаті 4 філе.
  3. Відварюємо велику морквину в трохи підсоленій воді до готовності (приблизно протягом півгодини). Даємо їй охолонути.
  4. Очищаємо моркву. Розрізаємо її на довгі смужки. Промиваємо кріп. Дрібно його нарізаємо.
  5. У миску поміщаємо вершковий сир та розм’якшене вершкове масло. Додаємо сіль та чорний мелений перець. Пробиваємо все занурювальним блендером до однорідності.
    рулет
  6. До сирної маси додаємо подрібнений кріп. Ретельно все перемішуємо.
  7. Застилаємо обробну дошку харчовою плівкою. Викладаємо на неї 2 філе внахлест  з однієї рибки, щоб не було між ними зазору.
  8. Викладаємо на рибу половину загальної кількості сирної маси. Поступово розподіляємо її по оселедцю.
  9. Зверху по центру викладаємо половину вареної моркви. Використовуючи харчову плівку, згортаємо все у щільний рулет.
    рулет
  10. Відправляємо рулети на 3-4 години на холодильник для повного охолодження начинки. Готово!