До складу більшості салатів входить відварене м’ясо. Це стосується всіх видів (яловичини, курки, свинини). Але сьогодні ми поговоримо про те, як смачно приготувати салат зі смаженою куркою та кукурудзою. У чому переваги такого м’яса над відвареним?

Давайте будемо чесні. Відварити куряче філе так, щоб воно вийшло справді соковитим, — досить складне завдання. Найчастіше таке м’ясо виходить сухим. Цього не станеться, якщо обсмажити курку на сковороді. Спочатку готуйте її на великому вогні. Коли у м’яса з’явиться золотиста скоринка, зменшіть вогонь. Ця  рум’яна шкірочка вкаже на те, що сік “запечатаний” усередині м’яса. Також не перетримайте філе на сковороді, інакше воно буде твердим.

Як приготувати салат зі смаженою куркою та кукурудзою.

Ви можете вибирати абсолютно будь-який спосіб нарізки основних інгредієнтів.

складові

  • Куряче філе 300 г
  • Твердий сир 150 г
  • Консервована кукурудза 100 г
  • Яйце 4 шт.
  • Огірки 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сметана 1,5 ст. л.
  • Майонез 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування

  1. Промиваємо куряче філе. Нарізаємо шматочками. Обсмажуємо курку на розігрітій сковороді зі олією. Додаємо мелену паприку, сіль та чорний перець. Перемішуємо. Тримаємо курку на середньому вогні до готовності.
  2. Нарізаємо твердий сир невеликою соломкою. Промиваємо огірок. Обсушуємо його за допомогою паперових рушників. Нарізаємо огірок так, як і сир.
    салат
  3. Відварюємо яйця круто. Нарізаємо  яйця. Зливаємо з консервованої кукурудзи рідину.
  4. У глибоку ємність викладаємо нарізані соломкою твердий сир та свіжий огірок. Додаємо консервовану кукурудзу та відварені яйця.
    салат
  5. Зливаємо зайву олію з обсмаженої курки. Викладаємо м’ясо в миску до з’єднаних інгредієнтів.
  6. Робимо заправку. У невеликій ємності з’єднуємо майонез та густу сметану. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Додаємо часник до сметани та майонезу. Перемішуємо до однорідності.
    салат
  7. Заправляємо компоненти салату часниковою сумішшю. Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Акуратно перемішуємо усі інгредієнти.

За бажанням ви можете зробити цю страву ще більш пікантною. Для цього візьміть половину цибулі, замаринуйте її в оцті та невеликій кількості гарячої води. Додайте цукор та сіль. Через 15 хвилин дістаньте цибулю з маринаду та  додайте її в салат з курочкою та кукурудзою.