Щоб основний інгредієнт був дуже ніжним та смачним, слід правильно його підготувати. Обов’язково замочіть курячу печінку у молоці на 30 хвилин. Завдяки цьому наповнення пиріжків буде вищим за всілякі похвали.
Щоб зробити основний інгредієнт ніжним і смачним, важливо правильно його підготувати. Обов’язково замочіть курячу печінку у молоці протягом 30 хвилин. Це дозволить отримати чудову начінку для пиріжків.
.
Як приготувати пиріжки з курячою печінкою в духовці
Хочете, щоб ваша випічка була рум’яною та смачною? Для цього обов’язково потрібно змастити верх пиріжків збитим курячим яйцем (можна також додати 1 ст. л. молока). І не забудьте посипати страву насінням кунжуту.
складові:
- Куряча печінка 350 г
- рис 100 г
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Соняшникова олія 90 г
- Сіль 1,5 ч. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Молоко 350 мл
- Пшеничне борошно 400 г
- Цукор 1 ст. л.
- Дріжджі 10 г
- Яйце 1 шт.
- Кунжут за смаком
Приготування:
- Замісіть тісто. У невелику ємність влийте 200 мл теплого молока. Додайте сухі дріжджі, 1 ч. л. солі та цукор. Всипте 2 ст. л. пшеничного борошна. Перемішайте все. Залишіть суміш на 15 хвилин за кімнатної температури.
- До дріжджів влийте 1 ст. л. олії. Добре перемішайте. Поступово всипте в молочну суміш просіяне пшеничне борошно. Замішайте однорідне тісто.
- Накрийте дріжджову основу для пиріжків харчовою плівкою. Поставте тісто в тепле місце на 60 хвилин.
- Приготуйте начинку. Добре промийте курячу печінку. Видаліть усе зайве. Покладіть її в миску. Залийте молоком. Залиште її на 30 хвилин на кухні.
- Відваріть рис у підсоленій воді до готовності, дотримуючись інструкцій, вказаних на упаковці. Дайте йому охолонути.
- Очистіть цибулю. Дрібно наріжте її. Очистіть моркву. Натріть її на тертці. Злийте з курячої печінки молоко. Обсушіть її паперовими рушниками.
- Розігрійте сковороду з 60 мл соняшникової олії. Обсмажте печінку на ній протягом 5 хвилин. Потім додайте|добавляйте| цибулю з морквою. Посоліть все і поперчіть. Перемішайте. Обсмажте все до готовності печінки.
- Подрібніть курячу печінку з овочами за допомогою блендера чи м’ясорубки. Додайте до отриманої маси рис, що охолонув, і 40 мл води. Перемішайте все до однорідної кашки.
- Наробочої поверхні обімніть тісто. Розділіть його приблизно на 18 однакових шматочків, з кожного сформуйте коржик.
- На центр заготовок помістіть начинку з курячої печінки та рису. Скріпіть краї тіста, формуючи пиріжок.
- Покладіть заготовки на лист. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Потім збийте яйце виделкою. Змастіть їм пиріжки.
- Посипте заготівлі кунжутом. Відправте лист у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин (до рум’яної скоринки).
Хіба може бути щось краще за свіжоспечені домашні пиріжки? Якщо ви любите смачну випічку, спробуйте цей рецепт ароматних пиріжків з курячою печінкою та рисом.