Деякі люди вважають, що начинка з печінки (особливо з рисом) завжди виходить сухою. Однак насправді такий вид начинки може бути навіть більш соковитим, ніж звичайний м’ясний фарш. Якщо ви спробуєте приготувати смачні пиріжки з курячою печінкою в духовці за нашим рецептом, ви переконаєтесь, що це найкраща начинка, яку тільки можна уявити.

Щоб основний інгредієнт був дуже ніжним та смачним, слід правильно його підготувати. Обов’язково замочіть курячу печінку у молоці на 30 хвилин. Завдяки цьому наповнення пиріжків буде вищим за всілякі похвали.

Щоб зробити основний інгредієнт ніжним і смачним, важливо правильно його підготувати. Обов’язково замочіть курячу печінку у молоці протягом 30 хвилин. Це дозволить отримати чудову начінку для пиріжків.

.

Як приготувати пиріжки з курячою печінкою в духовці

Хочете, щоб ваша випічка була рум’яною та смачною? Для цього обов’язково потрібно змастити верх пиріжків збитим курячим яйцем (можна також додати 1 ст. л. молока). І не забудьте посипати страву насінням кунжуту.

складові:

  • Куряча печінка 350 г
  • рис 100 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Соняшникова олія 90 г
  • Сіль 1,5 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Молоко 350 мл
  • Пшеничне борошно 400 г
  • Цукор 1 ст. л.
  • Дріжджі 10 г
  • Яйце 1 шт.
  • Кунжут за смаком

Приготування:

  1. Замісіть тісто. У невелику ємність влийте 200 мл теплого молока. Додайте сухі дріжджі, 1 ч. л. солі та цукор. Всипте 2 ст. л. пшеничного борошна. Перемішайте все. Залишіть суміш на 15 хвилин за кімнатної температури.
  2. До дріжджів влийте 1 ст. л. олії. Добре перемішайте. Поступово всипте в молочну суміш просіяне пшеничне борошно. Замішайте однорідне тісто.
  3. Накрийте дріжджову основу для пиріжків харчовою плівкою. Поставте тісто в тепле місце на 60 хвилин.
    пиріжки
  4. Приготуйте начинку. Добре промийте курячу печінку. Видаліть усе зайве. Покладіть її в миску. Залийте  молоком. Залиште  її на 30 хвилин на кухні.
  5. Відваріть рис у підсоленій воді до готовності, дотримуючись інструкцій, вказаних на упаковці. Дайте йому охолонути.
  6. Очистіть цибулю. Дрібно наріжте її. Очистіть моркву. Натріть її на тертці. Злийте з курячої печінки молоко. Обсушіть її паперовими рушниками.
  7. Розігрійте сковороду з 60 мл соняшникової олії. Обсмажте печінку на ній протягом 5 хвилин. Потім додайте|добавляйте| цибулю з морквою. Посоліть все і поперчіть. Перемішайте. Обсмажте все до готовності печінки.
    пиріжки
  8. Подрібніть курячу печінку з овочами за допомогою блендера чи м’ясорубки. Додайте до отриманої маси рис, що охолонув, і 40 мл води. Перемішайте все до однорідної кашки.
  9. Наробочої поверхні обімніть тісто. Розділіть його приблизно на 18 однакових шматочків, з кожного сформуйте коржик.
  10. На центр заготовок помістіть начинку з курячої печінки та рису. Скріпіть краї тіста, формуючи пиріжок.
    пиріжки
  11. Покладіть заготовки на лист. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Потім збийте яйце виделкою. Змастіть їм пиріжки.
  12. Посипте заготівлі кунжутом. Відправте лист у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин (до рум’яної скоринки).

Хіба може бути щось краще за свіжоспечені домашні пиріжки?  Якщо ви любите смачну випічку, спробуйте цей рецепт ароматних пиріжків з курячою печінкою та рисом.