Уявіть, що зі звичайної капусти, печериць, ложки томатної пасти та олії можна приготувати дуже смачну, корисну та дешеву страву на швидку руку. Нескладно здогадатися, що це тушкована капуста з грибами! Хтось готує її з білокачанних сортів, хтось із червонокачанних. Врахуйте, що під час приготування нашаткований овоч сильно осідає, тому сміливо засипайте її в сковороду з гіркою.

Щоб капуста не смажилася, а саме тушкувалася, багато господинь додають воду. У рецепті нижче її немає (мені так смачніше), а ви робіть на власний розсуд. Готову тушковану капусту можна їсти як гарнір або зробити начинку для пиріжків, зраз або вареників. Страва смачна  як у гарячому, так і у холодному вигляді.

інгредієнти для тушкування капусти

Тушкована капуста з грибами: нюанси приготування

Якщо є бажання, смак та вид тушкованої капусти можна вдосконалити та урізноманітнити. Не обмежуємо фантазію та експериментуємо! Тушковану капусту готують з куркою, індичкою, кроликом, свининою чи яловичиною. Від  м’яса залежатиме як смак, і калорійність самої страви. Також можете додати моркву, цибулю-порей, солодкий перець, баклажани, нут або квасолю. Не забувайте про пікантні прянощі та спеції.

складові:

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Печериці 700 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Соняшникова олія 30 мл
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Якщо у вас лісові гриби, їх потрібно попередньо добре почистити і трохи відварити. Якщо використовуєте печериці, цей крок можна пропустити. Наріжте дрібно капусту і покладіть  в сковороду з розігрітою олією. Обсмажте її 15 хвилин.
    нарізка грибів
  2. На іншій сковороді обсмажте гриби на олії. Через 10 хвилин додайте  в них цибулю. Смажте ще 5 хвилин. В кінці посоліть до смаку.
  3. До капусти додайте томатну пасту. Посоліть і посипте перцем за  смаком. За бажанням влийте 3 ст. л. води. Перемішайте.
  4. Покладіть лаврове листя, перемішайте і накрийте кришкою. Продовжуйте тушкувати  протягом 5-7 хвилин.
    гасіння капусти
  5. Останній етап – змішайте капусту та гриби разом. Нехай стоять кілька хвилин на дрібному вогні під закритою кришкою. Смачного!