Багато наших читачів готують ці відкриті булочки з сиром частіше, ніж купують хліб. Чому так відбувається? Справа в тому, що у випіканні таких пишних булочок немає нічого складного (особливо для тих, хто вже раніше працював з дріжджовим тістом). Незважаючи на простоту приготування, випічка виходить просто дивовижною!
Виглядають такі булочки з сирною начинкою, як справжні грузинські хачапурі, тільки в мініатюрі. Щоб досягти подібності , потрібно лише надати заготовкам із тіста форму човників і змастити краї збитим жовтком.
Як спекти ароматні відкриті булочки з сиром
Як наповнення для цієї випічки можете використовувати або тільки твердий сир, або його суміш з сулугуні або з моцарелою. Ці два види сиру досить солоні, щоб зробити смак готової страви ще яскравішим.
складові:
- Молоко 200 мл
- Цукор 1 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Пшеничне борошно 350 г
- Соняшникова олія 3 ст. л.
- Твердий сир 100 г
- кріп 1 пуч.
- Яєчний жовток 1 шт.
- Часник 3 зуб.
Приготування:
- Вливаємо у велику миску тепле молоко. Всипаємо сухі дріжджі та цукор. Перемішуємо все. Залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Вливаємо до дріжджів олію. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Спочатку замішуємо тісто ложкою, далі починаємо працювати руками.
- Однорідне еластичне тісто скочуємо в кулю. Поміщаємо його в миску та накриваємо харчовою плівкою. Забираємо у тепле місце на 1 годину.
- Обминаємо тісто. Поділяємо його на 8 однакових частин, кожну з них скочуємо в кульку. Накриваємо заготовки рушником. Залишаємо їх на кухні на 15 хвилин.
- Перетворюємо кульки з тіста на коржики. Потім скручуємо в окремі трубочки. Злегка притискаємо заготовки. Надаємо їм форму човників.
- Викладаємо заготовки з тіста на лист, застелений пергаментом. Робимо на них (посередині) надріз, але не до кінця. Знову накриваємо тісто рушником. Залишаємо ще на 20 хвилин.
- Готуємо начинку. Промиваємо кріп. Обсушуємо його та дрібно нарізаємо. Натираємо на тертці твердий сир. Чистимо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу.
- У глибокій ємності з’єднуємо твердий сир, зелень та часник. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
- Збиваємо яєчний жовток. Змащуємо боки булочок, використовуючи кулінарний пензлик. У центр викладаємо сирну начинку із зеленню.
- Відправляємо лист з заготовками в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готово!
Такі булочки з сиром і зеленню гарні як у теплому, так і в охололому вигляді. Тому ця закуска – чудовий варіант для швидкого перекусу. Сміливо беріть дріжджові булочки із собою на роботу, щоб пообідати.