Багато наших читачів готують ці відкриті булочки з сиром частіше, ніж купують хліб. Чому так відбувається? Справа в тому, що у випіканні таких пишних булочок немає нічого складного (особливо для тих, хто вже раніше працював з дріжджовим тістом). Незважаючи на простоту приготування, випічка виходить просто дивовижною!

Виглядають такі булочки з сирною начинкою, як справжні грузинські хачапурі, тільки в мініатюрі. Щоб досягти  подібності , потрібно лише надати заготовкам із тіста  форму човників і змастити краї збитим жовтком.

Як спекти ароматні відкриті булочки з сиром

Як наповнення для цієї випічки можете використовувати або тільки твердий сир, або його суміш з сулугуні або з моцарелою. Ці два види сиру досить солоні, щоб зробити смак готової страви ще яскравішим.

складові:

  • Молоко 200 мл
  • Цукор 1 ст. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Пшеничне борошно 350 г
  • Соняшникова олія 3 ст. л.
  • Твердий сир 100 г
  • кріп 1 пуч.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Часник 3 зуб.

Приготування:

  1. Вливаємо у велику миску тепле молоко. Всипаємо сухі дріжджі та цукор. Перемішуємо все. Залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Вливаємо до дріжджів олію. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Спочатку замішуємо тісто ложкою, далі починаємо працювати руками.
  3. Однорідне еластичне тісто скочуємо в кулю. Поміщаємо його в миску та накриваємо харчовою плівкою. Забираємо у тепле місце на 1 годину.
    булочки
  4. Обминаємо тісто. Поділяємо його на 8 однакових частин, кожну з них скочуємо в кульку. Накриваємо заготовки рушником. Залишаємо їх на кухні на 15 хвилин.
  5. Перетворюємо кульки з тіста на коржики. Потім скручуємо в окремі трубочки. Злегка притискаємо заготовки. Надаємо їм форму човників.
  6. Викладаємо заготовки з тіста на лист, застелений пергаментом. Робимо на них (посередині) надріз, але не до кінця. Знову накриваємо тісто рушником. Залишаємо ще на 20 хвилин.
    булочки
  7. Готуємо начинку. Промиваємо кріп. Обсушуємо його та дрібно нарізаємо. Натираємо на тертці твердий сир. Чистимо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу.
  8. У глибокій ємності з’єднуємо твердий сир,  зелень та часник. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
  9. Збиваємо яєчний жовток. Змащуємо  боки булочок, використовуючи кулінарний пензлик. У центр викладаємо сирну начинку із зеленню.
    булочки
  10. Відправляємо лист з заготовками в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готово!

Такі булочки з сиром і зеленню гарні як у теплому, так і в охололому вигляді. Тому ця закуска – чудовий варіант для швидкого перекусу. Сміливо беріть дріжджові булочки із собою на роботу, щоб пообідати.