Овечий сиру поєднанні  з плавленим дає  дуже ніжний та приємний смак. Та й будь-яка зелень із таким сиром теж поєднується добре. А ось за кремову консистенцію тут відповідає яйце та сметана.

вафлі для приготування

Закуска з вафель із сирною начинкою: моменти приготування

Ця закуска ситна, але досить легка. Така страва завжди викликає у дегустаторів якусь інтригу, і часто майже всі потім просять рецепт. Вся справа в тому, що кляр для смаження творить дива: вафельна скоринка стає м’якою, але не ламкою. Це дуже просто та дуже смачно.

складові:

  • Вафельні коржі 4 шт.
  • Сир фета 140 г
  • Плавлений сир 100 г
  • Яйце 3 шт.
  • Зелена цибуля за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сметана 2 ст. л.
  • Крохмаль 2 ст. л.

Приготування:

  1. Плавлений сир розімніть виделкою в пюре. Посоліть та перемішайте. Додайте дрібно нарізану зелену цибулю. Хоча можете готувати і без неї або замініть іншою зеленню: петрушкою, кропом, бадиллям редиски або молодими листочками буряків.
  2. Якщо готуєте з начинкою з фети (бринзи), то в  начинку краще додати 1 невелике яйце і сметану.
    начинка для вафель
  3. Починайте панірування: 2 яйця збийте з сіллю. Додайте крохмаль і ретельно перемішайте до отримання рідкого однорідного тіста.
  4. Викладіть на вафельний лист сирну начинку рівним шаром. Накрийте її іншим  вафельним листом і притисніть. Після цього наріжте вафлі ножем-пилкою на рівні шматочки.
    смаження вафель
  5. Розігрійте сковороду з олією. Кожну вафлю вмочіть у кляр і викладіть у сковороду. Такі вафлі смажаться просто миттєво.
  6. Як тільки коржі зарум’янилися з одного боку, переверніть їх і доведіть до готовності з іншого. Смажте до золотистої скоринки. Потім викладіть готові вафлі на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Ось так за лічені хвилини можна приготувати пристойна кількість смачних, пікантних вафель із сирною начинкою. Найчастіше я подаю до них домашній соус зі сметани, зелені та часнику. Але й із простим кетчупом теж дуже смачно.