Часто господині готують скумбрію з лимоном або запікають її на святковий стіл. Проте її можна приготувати більш цікаво. Наприклад, оригінальна закуска зі скумбрії та чорносливом точно вразить своїм смаком . Вона просто чудово виглядає і смакує.
Рецепт цієї рибної страви досить незвичайний. Готується така холодна закуска в духовці. Просто викладаєте шарами всі необхідні компоненти та запікаєте їх, а потім відправляєте страву охолоджуватися. Через 8 годин з холодильника вже можна буде діставати цю смачну страву.
Закуска зі скумбрії з чорносливом: секрет успіху страви
Завдяки швидкорозчинному желатину, який використовується під час приготування, ви отримаєте відмінну рибну страву, що чудово тримає форму. Філе скумбрії не розвалиться при нарізанні . До того ж воно вийде неймовірно соковитою.
складові:
- Скумбрія 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- кріп 0,25 пуч.
- Петрушка 0,25 пуч.
- Чорнослив 100 г
- Коріандр 2 дрібки.
- Желатин 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Приправа для риби 1 ч. л.
- Молоко 200 мл
- Яйце 2 шт.
Приготування
- Беремо рибу. Відрізаємо голову, хвіст та плавники. Видаляємо всі внутрощі . Обробляємо скумбрію на філе.
- Очищаємо 1 морквину. Нарізаємо на кружечки. Викладаємо моркву першим шаром у форму, яка застелена пергаментом, змащена вершковим маслом.
- Зверху поміщаємо 2 філе скумбрії. Злегка присолюємо їх. Приправляємо філе чорним перцем та коріандром. Посипаємо рибу 1 ч. л. швидкорозчинного желатину.
- Очищаємо цибулю. Нарізаємо дрібно. Промиваємо кріп та петрушку. Обсушуємо їх та подрібнюємо. Очищаємо моркву, що залишилася. Натираємо її на тертці. Дрібно нарізаємо чорнослив.
- Поміщаємо на скумбрію половину моркви, зелені, цибулі та чорносливу, чергуючи шари. Зверху викладаємо філе скумбрії, що залишилися.
- Солимо рибу, перчимо і присипаємо желатином. Потім знову викладаємо шарами зелень, цибулю, чорнослив та натерту моркву.
- Готуємо заливку. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо 1 дрібку солі, чорний перець та приправу для риби. Збиваємо все. Вливаємо молоко. Ретельно перемішуємо.
- Заливаємо яєчно-молочною сумішшю вміст форми для випікання, рівномірно її розподіляючи. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо до неї форму на 1 годину.
- Дістаємо страву з духовки. Даємо закусці повністю охолонути за кімнатної температури. Потім прибираємо її в холодильник на ніч.
Нарізати таку закуску зі скумбрії рекомендуємо одразу ж перед подачею на стіл. Обов’язково спробуйте приготувати таку апетитну закуску.