Часто господині готують скумбрію з лимоном або запікають її на святковий стіл. Проте її можна приготувати більш цікаво. Наприклад, оригінальна закуска зі скумбрії та чорносливом точно вразить своїм смаком . Вона просто чудово виглядає і смакує.

Рецепт цієї рибної страви досить незвичайний. Готується така холодна закуска в духовці. Просто викладаєте шарами всі необхідні компоненти та запікаєте їх, а потім відправляєте страву охолоджуватися. Через 8 годин з холодильника вже можна буде діставати цю смачну страву.

Закуска зі скумбрії з чорносливом: секрет успіху страви

Завдяки швидкорозчинному желатину, який використовується під час приготування, ви отримаєте відмінну рибну страву, що чудово тримає форму. Філе скумбрії не розвалиться при нарізанні . До того ж воно вийде неймовірно соковитою.

складові:

  • Скумбрія 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • кріп 0,25 пуч.
  • Петрушка 0,25 пуч.
  • Чорнослив 100 г
  • Коріандр 2 дрібки.
  • Желатин 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Приправа для риби 1 ч. л.
  • Молоко 200 мл
  • Яйце 2 шт.

Приготування

  1. Беремо рибу. Відрізаємо голову, хвіст та плавники. Видаляємо всі внутрощі . Обробляємо скумбрію на філе.
  2. Очищаємо 1 морквину. Нарізаємо на кружечки. Викладаємо моркву першим шаром у форму, яка застелена пергаментом, змащена вершковим маслом.
    закуска
  3. Зверху поміщаємо 2 філе скумбрії. Злегка присолюємо їх. Приправляємо філе чорним перцем та коріандром. Посипаємо рибу 1 ч. л. швидкорозчинного желатину.
  4. Очищаємо цибулю. Нарізаємо дрібно. Промиваємо кріп та петрушку. Обсушуємо їх та подрібнюємо. Очищаємо моркву, що залишилася. Натираємо її на тертці. Дрібно нарізаємо чорнослив.
  5. Поміщаємо на скумбрію половину моркви, зелені, цибулі та чорносливу, чергуючи шари. Зверху викладаємо філе скумбрії, що залишилися.
    закуска
  6. Солимо рибу, перчимо і присипаємо желатином. Потім знову викладаємо шарами зелень, цибулю, чорнослив та натерту моркву.
  7. Готуємо заливку. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо 1 дрібку  солі, чорний перець та приправу для риби. Збиваємо все. Вливаємо молоко. Ретельно перемішуємо.
  8. Заливаємо яєчно-молочною сумішшю вміст форми для випікання, рівномірно її розподіляючи. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо до неї форму на 1 годину.
    закуска
  9. Дістаємо страву з духовки. Даємо закусці повністю охолонути за кімнатної температури. Потім прибираємо  її в холодильник на ніч.

Нарізати таку закуску зі скумбрії рекомендуємо одразу ж перед подачею на стіл.  Обов’язково спробуйте приготувати таку апетитну закуску.